Κορωνοϊός: 124 κρούσματα στην Ελλάδα

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 124 κρούσματα στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 124.

Σήμερα ανακοινώνουμε 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα 26 κρούσματα προέρχονται από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συναγερμός στη Λάρισα - 7 γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα με την είδηση πως 7 γιατροί, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στα δύο νοσοκομεία της πόλης, στοιχεία που προκύπτουν από τα τεστ που διενεργήθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με το larissanet, είχαν βρεθεί θετικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δύο ειδικευόμενοι γιατροί και άλλοι δύο στο Γενικό νοσοκομείο. Με τα έως τώρα αποτελέσματα, άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά (5 στο ΠΓΝΛ και 2 στο ΓΝΛ).

Έως το απόγευμα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το περίπου 60 τεστ που ελήφθησαν από το ΓΝΛ, ενώ κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στη Μύκονο.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

Πηγή: protothema.gr