Ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ποιες περιοχές δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε από τις 11 έως τις 7;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Μέσα από την καθιερωμένη του καθημερινή ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε τη δική του ανακοίνωση για την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από χθες στις χερσαίες πύλες εισόδου.

«Αναφορικά με τα χερσαία σύνορα, από χθες Τετάρτη έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση διέλευσης από την Κακαβιά, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά. Και αυτό για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι από μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων που έχει εγκατασταθεί στο συνοριακό σταθμό.

Ανακοινώνεται ότι η απαγόρευση διέλευσης, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, επεκτείνεται από αύριο το βράδυ στις χερσαίες πύλες εισόδου που παραμένουν ανοιχτές για συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων, πλην του Προμαχώνα.

Να σημειώσουμε πως την ανακοίνωση για την απόφαση αυτή, έκανε πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Χαρδαλιάς - Δείτε εδώ τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε.

Πριν τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα, για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην χαλάρωση”

"Και σε αυτό πιστεύω ότι έχουμε όλοι μια ευθύνη για αυτό. Μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

"Είχαμε δηλώσει με πολύ καθαρό τρόπο στις ανακοινώσεις που έγιναν στα τέλη Απριλίου από εμένα και από τα μέλη της κυβέρνησης και από όλους τους αρμόδιους και από τον Νίκο και από τον Σωτήρη ότι το σχέδιο της επόμενης μέρας δεν είναι ένα σχέδιο εξόδου από την υγειονομική και την οικονομική κρίση, ούτε είναι ένα απλό σχέδιο επιστροφής σε κάποια κανονικότητα.

Κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε μέχρι το Φεβρουάριο και έως ότου η επιστημονική κοινότητα ανακαλύψει το πολυπόθητο εμβόλιο, αλλά και τα απαραίτητα θεραπευτικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει. Για αυτό και κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται", υπογράμμισε.

Μητσοτακης διαγγελμα

"Ξέρουμε ότι η επιστήμη κάνει πολύ γρήγορα βήματα προόδου, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα για πόσο καιρό, για πόσους μήνες θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε μαζί με τον ιό", είπε.

"Το σχέδιό μας αναπροσαρμόζεται με βάση τα δεδομένα"
"είχαμε δηλώσει εξ αρχής ότι το σχέδιό μας αναπροσαρμόζεται συνέχεια με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Κάθε μέτρο επανεκκίνησης της οικονομίας είχαμε πει τότε, ότι θα μετριέται, όπως και έγινε.

Θα αξιολογείται, όπως και γίνεται διαρκώς και θα αποφασίζουμε συνεχώς αν πρέπει να επιταχύνουμε κάπου ή να επιβραδύνουμε κάπου αλλού. Και είναι κάτι το οποίο το κάνουμε.