Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Σε καραντίνα ολόκληρο ξενοδοχείο

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Σε καραντίνα ολόκληρο ξενοδοχείο

Σε καραντίνα τέθηκε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετανάστης που μένει σ’ αυτό βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στην πόλη έχει σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Mega, όσοι βρίσκονται στο ξενοδοχείο θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Από τις 6 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο και επιτηρούν την τήρηση της καραντίνας απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο το τελευταίο διάστημα φιλοξενούσε αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες που παρουσίαζαν διάφορα υποκείμενα νοσήματα και δεν έπρεπε να διαμένουν σε δομές φιλοξενίας. Να σημειώσουμε πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε Δημήτρης Ιτούδης.

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα μέχρι 31 Αυγούστου - Σας αφορά

Στην παράταση του μέτρου απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μέχρι τις 21 Αυγούστου, προχώρησε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020», ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Παράταση του μέτρου περί απαγόρευσης ορθίων στα νυχτερινά μαγαζία μέχρι το τέλος Αυγούστου

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας στα τέλη Ιουλίου, σε έκτακτη ενημέρωση είχε ανακοινώσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπισή της πανδημίας. Ανάμεσά τους και το μέτρο περί απαγόρευσης όρθιων πελατών, το οποίο ίσχυε για μία εβδομάδα. «Από Δευτέρα 3/8 έως Κυριακή 9/8, για μία εβδομάδα, υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα», είχε δηλώσει. Δείτε εδώ και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Μύκονος κρούσματα κορωνοϊού