Κορωνοϊός: Θετικός Αστυνομικός στον Πόρο

Τι λένε οι πληροροφίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικός Αστυνομικός στον Πόρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το Α.Τ. Πόρου. Σύμφωνα με με το Protothema.gr αστυνομικός που υπηρετεί στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είχε και ύποπτα συμπτώματα του ιού, είχε κάνει το τεστ τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και του είχε δοθεί σύσταση από τον ΕΟΔΥ να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ωστόσο, τοποθετήθηκε όλη την εβδομάδα σε βάρδιες στον Πόρο και τον Γαλατά.

Η πληροφορία ότι πέντε μέρες μετά αποδείχθηκε θετικός στον κορωνοϊό έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις του Α.Τ. Πόρου, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία του νησιού και μάλιστα όχι μόνο λόγω της ιδιότητάς του ιδίου, αλλά και λόγω της ιδιότητας ενός εκ των οικείων του, που, λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας, έρχεται σε άμεση επαφή με όσους έρχονται και φεύγουν από το νησί. Θετικός βρέθηκε στον ιό και ιερέας. Όχι όμως στον Πόρο. Δείτε που.

Πηγή: protothema.gr

κορωνοϊός θάνατοι

Συναγερμός στον Πόρο για τον κορωνοϊό - Στα 30 τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και μερικές ώρες στον Πόρο για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 30 και η περιοχή έχει τεθεί σε μερικό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο νησί ανέρχονται σε 30.

Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.

«Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους» ανέφερε στο OPEN, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης τονίζοντας πως όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση τότε οι έλεγχοι που έγιναν αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα του κορωνοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε «σφραγίσει» και κατάστημα.

Τα έκτακτα μέτρα στον Πόρο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: eleftherostypos.gr