Κορωνοϊός: Θετικοί 2 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία για διασπορά

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικοί 2 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και αυτό γίνεται φανερό κάθε ημέρα που περνάει. Ύστερα από ιερέα που προσβλήθηκε από τον ιό, 2 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη έρχονται να προστεθούν στη "λίστα", προκαλώντας έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη διασπορά.

Ειδικότερα, αυτό που ωστόσο ανησυχεί, είναι το γεγονός πως πρόκειται για αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες κόσμου καθημερινά. Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, έχει ήδη ζητηθεί να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα τμήματα και να υποβληθούν σε τεστ οι αστυνομικοί, ενώ δόθηκε εντολή να τεθούν σε καραντίνα όσοι ήταν στην ίδια βάρδια με τα δύο κρούσματα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, ανέφερε στην ιστοσελίδα πως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καθώς εν μέσω θερινών αδειών, το προσωπικό δεν επαρκεί εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου.

κορωνοιοσ ασυνομια

«Περιμέναμε να γίνει ότι γίνεται και σε επιχειρήσεις και εταιρείες όπου εντοπίζονται κρούσματα και γίνονται τεστ.Οι αστυνομικοί, εκτός του ότι έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά, είναι άνθρωποι και έχουν οικογένειες για τις οποίες ανησυχούν μήπως διασπείρουν τον ιό. Και για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και για την ασφάλεια των πολιτών, θα έπρεπε να γίνουν τα τεστ» ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, ένα αστυνομικός βρέθηκε θετικός και στον Πόρο.

Δέος προκαλεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, ύστερα από την ανακοίνωση της Κυριακής

Σήμερα ανακοινώνουμε 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.