Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα και από το δεύτερο γάμο στον Έβρο!

Συναγερμός έχει σημάνει

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα και από το δεύτερο γάμο στον Έβρο!

Τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας βλέπει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Αρκετά από αυτά βρίσκουν αφετηρία - εστία γάμους, όπως σε αυτήν την περίπτωση που εντοπίστηκαν νέα κρούσματα από τον δεύτερο γάμο στον Έβρο.

Αναλυτικά, κρούσματα κορονοϊού και σε δεύτερο γάμο, πολιτικό που έγινε στον Έβρο, βρέθηκαν και ήδη έχει προκληθεί αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή. Τόσο ο γαμπρός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, όσο και η νύφη, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τεστ που έκαναν.

Νέα κρούσματα και από το δεύτερο γάμο στον Έβρο!

Ηρθαν σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από το εξωτερικό, όπου αυτό τον καιρό είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του γαμπρού και η χώρα στην οποία βρισκόταν έχει σημαντικό πρόβλημα με πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Όσοι πάντως συμμετείχαν στο γάμο έχουν πληροφορηθεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και κάποιοι αυτοβούλως πήγαν και έδωσαν δείγμα προκειμένου να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ και να διαπιστωθεί το μέγεθος διασποράς του ιού. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα και για τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο συγκεκριμένος πολιτικός γάμος.

κορωνοιος εβρος γάμος

Ανασφάλεια και άγχος προκαλούν τα 82 κρούσματα στην Αττική

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Κορωνοϊός: 27χρονη γιατρός διασωληνώθηκε στη Λάρισα!

Αναστατώνει η είδηση της 27χρονης γιατρού στη Λάρισα που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε καθώς η κατάσταση της υγεία της ήταν ανησυχητική. Συγκεκριμένα, αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πιο αναλυτικά, διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορωνοϊό, μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Η είδηση της 27χρονης γιατρού που διασωληνώθηκε στη Λάρισα δείχνει πως ο κορωνοϊός χτυπά τώρα τους νέους – Τι εξηγεί στον «Ε.Τ.» ο καθηγητής Γώγος για τα μέτρα

Συνεχίζει την επιθετική του πορεία ο κορωνοϊός, εντείνοντας την ανησυχία στο εσωτερικό της χώρας, καθώς πλέον και πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, η χώρα μετρά περισσότερα κρούσματα σε σχέση με αυτά του περασμένου Απριλίου, όταν η επιδημία ήταν στο «πικ» της.

Τα 196 χθεσινά κρούσματα έρχονται να προστεθούν στη… σειρά εδώ και οκτώ ημέρες τριψήφιων αριθμών στην ημερήσια καταγραφή νέων περιστατικών.

Σχεδόν ένας στους δύο (45%) του συνόλου των κρουσμάτων είναι ηλικίας έως 39 ετών, γεγονός που δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη χαλάρωση που παρατηρείται ως προς την τήρηση των μέτρων από τους νεότερους ηλικιακά πολίτες. Η Αττική και η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο «φορτίο». Χθες, μόνο τα δύο αστικά κέντρα συγκέντρωσαν 124 κρούσματα, τα δέκα εκ των οποίων εντοπίζονται στο νησί του Πόρου, την πρώτη περιοχή όπου επιβλήθηκε «μίνι» lockdown.

κορωνοϊός 27χρονη Λαρισα
Υπό αυτά τα δεδομένα, τα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι πολλά και θα αναβαθμίζονται ανάλογα με τον κίνδυνο. Σήμερα, μάλιστα, είναι η τακτική τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Οπως αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, «εάν δούμε ότι εμφανίζεται πρόβλημα και σε άλλες περιοχές, τότε θα κλιμακώνουμε τα μέτρα.

Πηγαίνουμε βήμα βήμα και μετά από επιδημιολογική επιτήρηση». Ο ειδικός προσθέτει δε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, είναι αρκετά σοβαρά και δεν αφορούν μόνο σε περιοχές και εστίες με πρόβλημα αλλά και όπου υπάρχει δυναμική για αύξηση των κρουσμάτων.

Το ίδιο επεσήμανε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Εφερε, μάλιστα, ένα παράδειγμα, αυτό της Κρήτης, που έχει μόλις 33 κρούσματα και όμως ελήφθησαν τα ίδια μέτρα με τη Θεσσαλονίκη και τα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

«Πρέπει να υπάρχει μια σχέση αριθμού κρουσμάτων με τον πραγματικό πληθυσμό και το βασικότερο είναι να δούμε ποια είναι η εικόνα μέσα στην κοινότητα. Για παράδειγμα, στην Κρήτη έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλο το νησί.

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος πανικού. Από τις ιχνηλατήσεις προκύπτει ότι έχουμε μεγάλο αριθμό στενών επαφών high risk και όχι low risk. Μέσα από τις ιχνηλατήσεις αυτών των 33 και των στενών τους επαφών προκύπτει και μεγάλο ποσοστό μετακίνησης από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς στην προσπάθειά του να εξηγήσει τα κριτήρια κάτω από τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις.


«Κάθε βράδυ βρισκόμαστε και αναλύουμε τα κρούσματα που υπάρχουν. Αναλύουμε τα δεδομένα που υπάρχουν. Μαζί με την ομάδα του EVA, αλλά και με την ομάδα του κ. Τσιόδρα και των εξαίρετων εμπειρογνώμων μας και των επιδημιολόγων, καθορίζουμε την επόμενή μας κίνηση.

Αρα είναι μία σύνθετη διαδικασία, που βασίζεται σε πολλά διαφορετικά κριτήρια και δεδομένα, με μοναδικό γνώμονα να μην υπάρχει η οποιαδήποτε περίπτωση λήψης μέτρων τα οποία ουσιαστικά να μη δώσουν αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, σας ξαναλέω ότι τα χαρακτηριστικά μιας περιοχής με 50 κρούσματα σε σχέση με μια άλλη περιοχή με άλλα 50 κρούσματα δεν είναι πάντα τα ίδια», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Ανασφάλεια και άγχος προκαλούν τα 82 κρούσματα στην Αττική