Έκτακτη ανακοίνωση από το Lidl

Αναστολή λειτουργίας καταστήματος λόγω κορωνοιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτη ανακοίνωση από το Lidl

Μια έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το Lidl Hellas. Όπως αναφέρει, σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας τέθηκε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας super market, αφού προέκυψε κρούσμα σε άτομο που εργάζεται σε ένα από τα καταστήματα

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τη δημόσια υγεία η Lidl Ελλάς ενημερώνει:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Lidl

«Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας Καταστήματος λόγω COVID-19»

Για τη Lidl Ελλάς η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων και των καταναλωτών συνιστά απόλυτη προτεραιότητα. Στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας, σας ενημερώνει ότι λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος ενός από τους εργαζόμενους στο κατάστημα του Περιστερίου και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 1 & Λεωφόρο Κηφισού, το κατάστημα έκλεισε κι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία και δόθηκε το πιστοποιητικό απολύμανσης ενώ πετάχτηκαν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα bake off και αντικαταστάθηκαν με νέα μετά την απολύμανση.

Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος ενώ το κατάστημα θα ανοίξει σύντομα με νέο προσωπικό.

H Lidl Ελλάς διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές ότι θα συνεχίσει να τηρεί τα υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας βάσει των υποδείξεων των αρμόδιων αρχών αλλά και της πιστοποίησης covid shield που έχει λάβει σε επίπεδο excellence και ελέγχεται συνεχώς.

Δείτε ωστόσο εδώ, όλες τις προσφορές των Lidl με τις οποίες τα ταμεία θα πάρουν «φωτιά». Είναι πολύ χαμηλές.

Οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα Lidl - Πράγματα που σίγουρα δεν ξέρουν όλοι

H Lidl Ελλάς άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα στην Ελλάδα τον Ιούνιο 1999. Ποιες ιστορίες, όμως, κρύβονται πίσω της; Το Youweekly.gr σας μεταφέρει όσα αποκαλύπτουν τα ίδια τα καταστήματα με ανακοίνωσή τους.

Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα σύμφωνα με τα υψηλότερα standards ποιότητας, στις χαμηλότερες δυνατές τιμές και συνεργαζόμαστε στενά με τους προμηθευτές μας προκειμένου να το επιτύχουμε. Επιδιώκουμε την χρήση τοπικών προϊόντων όπου είναι εφικτό και το επιτυγχάνουμε μέσω της συνεργασίας μας με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Η ιστορία της Lidl ξεκινά στο Neckarsulm της Βάδης-Βιρτεμβέργης, στη Γερμανία. Τα θεμέλια για τη διεθνή επέκταση της Lidl τέθηκαν τη δεκαετία του 1930 με το χονδρικό εμπόριο τροφίμων. Αυτό που διέκρινε ανέκαθεν τη Lidl είναι το θάρρος να χαράσσει νέους ορίζοντες.

Χάρη στο χαρακτηριστικό επιχειρηματικό μοντέλο μας, η επιχείρηση κατόρθωσε να αναπτυχθεί γρήγορα. Ήδη από τα πρώτα 15 χρόνια, υπήρχαν στη Γερμανία περισσότερα από 450 καταστήματα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Lidl επεκτάθηκε σε περισσότερες χώρες. Σήμερα, διαθέτουμε παρουσία σε 30 χώρες, λειτουργούμε σε 29 χώρες περίπου 10.500 καταστήματα και εξακολουθούμε να επεκτεινόμαστε: Από το 2017 και το 2018 η Lidl εκπροσωπείται με καταστήματα στις ΗΠΑ και στη Σερβία.

Πρόσφατα, να υπενθυμίσουμε πως τα καταστήματα Lidl αποκάλυψαν την συγκινητική κίνηση που έκανε ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Οι ιστορίες πίσω από την αυτοκρατορία της Lidl

  • 1930:Στο Neckarsulm της Γερμανίας, ιδρύεται η Lidl & Schwarz KG ως επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων. Ακόμη και σήμερα, τα κεντρικά της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο βρίσκονται στο Neckarsulm.
  • 1973:Το πρώτο κατάστημα Lidl ανοίγει στο Ludwigshafen-Mundenheim της Γερμανίας.
  • 1988:15 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Lidl λειτουργεί ήδη περισσότερα από 450 καταστήματα στη Γερμανία και απασχολεί περισσότερους από 5.000 συνεργάτες.
  • 1989:Η Lidl γίνεται διεθνής: Στη Γαλλία ανοίγει το πρώτο κατάστημα Lidl.
  • 1998:Η Lidl Ελλάς ανοίγει το 1ο Logistics Center στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.
  • 1999:Ξεκινά η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα.
  • 2002:Η Lidl Ελλάς ανοίγει το 2ο Logistics Center στη Θήβα.
  • 2003:Η Lidl σε τροχιά επιτυχίας: Σε ευρωπαϊκό επίπεδο απασχολούνται ήδη περίπου 80.000 συνεργάτες. Συγχρόνως η Lidl Ελλάς φτάνει τα 100 καταστήματα στην Ελλάδα.
  • 2005:Η Lidl Ελλάς ανοίγει το 3ο Logistics Center στην Πάτρα και το 4ο στα Τρίκαλα.
  • 2006:Η Lidl γίνεται η πρώτη αλυσίδα discount που συμπεριλαμβάνει μόνιμα στην γκάμα της τη δική της σειρά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας fair trade, ονόματι «Fairglobe». Η Lidl Ελλάς το ίδιο έτος εντάσσει επώνυμους κωδικούς στην γκάμα προϊόντων
  • 2010:Ξεπερνάει τα 200 καταστήματα στην Ελλάδα.
  • 2011:Η Lidl Ελλάς δημιουργεί τους πρώτους φούρνους σε επιλεγμένα καταστήματα.
  • 2013:Εντάσσει το ελληνικό κοτόπουλο στη γκάμα.
  • 2014:Εγκαινιάζει 2 νέα κέντρα αποθήκευσης και διανομής στα Καλύβια Αττικής και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.
  • 2015:Εντάσσει ελληνικά ψάρια, ελληνικό χοιρινό και βόειο κρέας στη γκάμα.
  • 2016:Η Lidl Ελλάς συνεργάζεται με την Agrolab RDS, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά εργαστήρια ολοκληρωμένων και συμβουλευτικών λύσεων στη βιομηχανία των τροφίμων, και προχωρά σε επιπλέον συστηματικό έλεγχο υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων.
  • 2017:Η Lidl τολμά το μεγάλο άλμα και ανοίγει τα πρώτα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Lidl Ελλάς δημοσιεύει την πρώτη έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για τα οικονομικά έτη 2015 και 2016 και παρουσιάζει στοιχεία, για πρώτη φορά, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο GRI (Πρωτοβουλία για την υποβολή εκθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο). Επιπλέον, η εταιρία διακρίνεται για πρώτη φορά με την εθνική αλλά και την ευρωπαϊκή πιστοποίηση «Top Employer» σε συνολικά 7 ευρωπαϊκές χώρες.
  • 2018:Καταργεί την πλαστική σακούλα μίας χρήσης από τα καταστήματα ενώ συγκαταλέγεται και στις 21 πρωτοπόρες εταιρίες που εντάσσονται στις ΤHE MOST SUSTAINABLE COMPANIES ΙΝ GREECE.
  • 2019:20 χρόνια αργότερα η Lidl Ελλάς μετράει 224 καταστήματα και τέσσερα κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα, απασχολώντας πάνω από 5.840 συνεργάτες. Επίσης η Lidl αποσπά για πρώτη φορά την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση «Retailer of the Year Europe 2018 - 2019», ξεχωρίζοντας ως η αγαπημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ των καταναλωτών στην Ευρώπη.
TAGS