Κορωνοϊός: 12 θετικά κρούσματα σε νέο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 12 θετικά κρούσματα σε νέο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Πολύ ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες άλλος ένας οίκος ευγηρίας έχει γίνει "εστία" κρουσμάτων του κορωνοϊού και "φιλοξενεί" 12 κρούσματα. Υπερμεγέθες είναι το άγχος για την τύχη των ηλικιωμένων ανθρώπων που διαμένουν στο εν λόγω γηροκομείο.

Πιο αναλυτικά, Νέα διασπορά του κορωνοϊού εντοπίζεται σε οίκο ευγηρίας εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ3, 12 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό.

12 κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για 11 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι εννέα εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

 οίκος ευγηρίας 12 θετικοί Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη

Ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45.

Σημειώνεται πως από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη έχουν καταλήξει συνολικά από κορωνοϊό έξι ένοικοι.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Σέρχιο Αραούχο. Δείτε εδώ τι έχει συμβεί.

Κορωνοϊός: 269 κρούσματα στη χώρα μας σημειώσαμε εχθές

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 262, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 269.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή, το ΑΧΕΠΑ έχει σταματήσει να δέχεται ασθενείς με κορωνοϊό, μετά τα 12 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο προσωπικό.