Κορωνοϊός: Στους 234 οι νεκροί στη χώρας μας - "Κατέληξε" 79χρονος

Έντονο το άγχος

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 234 οι νεκροί στη χώρας μας -

Η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που δυστυχώς "φεύγουν" από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού μαίνεται και η ανησυχία επίσης. Η διασπορά του ιού είναι σε εξέλιξη και η κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καταστείλει την ορμητική αυτή αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων που προκαλεί ο φονικός ιός. Σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου η χώρα μας μετράει 234 θανάτους στο σύνολο έως αυτήν τη στιγμή, καθώς σημειώθηκε μόλις άλλος ένας θάνατος. Συγκεκριμένα, "Κατέληξε" ένας 79χρονος στην Ξάνθη.

Ειδικότερα, Ακόμα ένας θάνατος που συνδέεται με κορωνοϊο καταγράφηκε στη χώρα μας σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας στους 234.

234 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα 79 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Ξάνθης έχασε τη ζωή του στις 11.25 το πρωί της Τετάρτης ενώ ο άτυχος άνδρας είχε και υποκείμενα νοσήματα, ιστορικό υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.

234 Νεκροί Κορωνοϊός Ελλάδα Πέθανε 79χρονος

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Παράλληλα ανησυχία προκαλούν τα 12 θετικά κρούσματα σε νέο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Οριστικό - Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν σε λίγο καιρό και έτσι σήμερα ανακοινώθηκε οριστικά και ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσουν προκειμένου να μη μεταδοθεί ο κορωνοϊός ανάμεσα στους μαθητές και να συνεχιστεί κανονικά η διδασκαλία των μαθημάτων.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.).

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε.

Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό».

Την ίδια στιγμή ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο ΑΧΕΠΑ για την 17χρονη που βρίσκεται διασωληνωμένη. Δείτε εδώ τις εξελίξεις με την υγεία της.

Πηγή: eleftherostypos.gr