Κορωνοϊός: Διαγνώσθηκε θετικός παίκτης του Ολυμπιακού

Τι λένε οι πληροφίες;

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Διαγνώσθηκε θετικός παίκτης του Ολυμπιακού

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση ενός παίκτη της ΑΕΚ που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό. Παράλληλα, πρόσφατα μάθαμε ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Δείτε παρακάτω ποιος είναι ο εν λόγω αθλητής και ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τον σύλλογο.

Αυτός είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Θετικός Διαγνώσθηκε Κορωνοϊός Πάικτης Ολυμπιακός  Ρούμπεν Σεμέδο

Πιο συγκεκριμένα, κρούσμα κορωνοϊού σημειώθηκε και στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Μετά από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Θυμίζουμε ότι ο Πορτογάλος ήρθε με καθυστέρηση από την Πορτογαλία και ήδη, με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, έχει μπει σε απομόνωση στην οποία θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες.

Στον Ολυμπιακού έχουν θέσει ήδη σε εφαρμογή ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο που έχει οριστεί από την επιτροπή υγείας της χώρας.

Όπως είναι λογικό η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου θεωρείται αμφίβολη.

Διαβάστε εδώ αναφορικά με τον αθλητή της ΑΕΚ που επίσης διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Tεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους των ΜΜΜ που επιστρέφουν από διακοπές

Προληπτικά τεστ για κορωνοϊό στους εργαζόμενους σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία, που επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή που εμφανίζουν συμπτώματα, θα πραγματοποιούν η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε και η ΟΣΥ Α.Ε. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται με έξοδα των εταιρειών στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, του περιορισμού της διασποράς του COVID-19, της διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.

Σε προληπτικά τεστ θα υποβάλλονται ειδικότερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε, που επιστρέφουν από περιοχές επιδημιολογικά επιβαρυμένες, όπως μέχρι σήμερα καταγράφονται από τον ΕΟ∆Υ, δηλαδή από: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νησιά Αργοσαρωνικού και Κύθηρα, Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και οι ∆ήμοι Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

κορωνοϊός μέτρα ΜΜΜ

Όλοι, δε, οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ Α.Ε. θα συμπληρώνουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο και εφόσον είχαν κατά την άδεια τους, τις προηγούμενες 15 ημέρες, ταξιδέψει σε “κόκκινες” περιοχές ή εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό – εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό COVID-19. Αντίστοιχα μέτρα θα ανακοινώσει άμεσα και ο ΟΑΣΘ.

Όσοι εργαζόμενοι, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρουσιάζουν συμπτώματα ίωσης ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν πρέπει να προσέρχονται για εργασία και να ακολουθούν τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού τους και του ΕΟ∆Υ. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι, όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να φορούν μάσκα, να τηρούν αποστάσεις και μέτρα υγιεινής.

Ειδικότερα, οι οδηγοί των λεωφορείων πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια μιας χρήσης, μάσκες, αντισηπτικά χεριών και λοιπά αντισηπτικά σκευάσματα) και να απολυμαίνουν το χώρο του οδηγού με τα ειδικά αντισηπτικά (σπρέι και μαντηλάκια) που τους έχουν χορηγηθεί από την Εταιρεία κατά την παραλαβή και την παράδοση του οχήματος.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι σε σημεία συναλλαγής με το κοινό πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και τα ειδικά αντισηπτικά κατά την έναρξη και λήξη της βάρδιάς τους. Στα κτίρια και τα οχήματα / συρμούς πραγματοποιούνται καθημερινά καθαρισμός, απολύμανση και ειδικοί νεφελοψεκασμοί, ενώ δείτε εδώ την ενημέρωση του ΕΟΔΥ που βγήκε μόλις πριν από λίγο.

Πηγή: eleftherostypos.gr