Κορωνοϊός - Κεραμέως: Μάσκα στα σχολεία - Υποχρεωτική μόνο στην τάξη

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Κεραμέως: Μάσκα στα σχολεία - Υποχρεωτική μόνο στην τάξη

Οι εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού τρέχουν με ταχύτητα φωτός. Κάθε ημέρα γίνονται γνωστές νέες υποθέσεις, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν παρθεί και αρκετά νέα μέτρα. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα σχολεία θα ανοίξουν πολύ σύντομα και τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν χρήση της μάσκας. Η κα Κεραμέως, μεταξύ άλλων, ενημερώνει πως η χρήση της μάσκας στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική μόνο στη τάξη.

Πιο αναλυτικά, ένα από τα νέα μέτρα για τη χρήση τη μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές και τους καθηγητές έρχονται στη δημοσιότητα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να διευκρινίζει σήμερα πως θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και όχι στους εξωτερικούς, εκτός και αν παρατηρείται συνωστισμός.

Υποχρεωτική η μάσκα μόνο στην τάξη σύμφωνα με την κα Κεραμέως

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ η κυρία Κεραμέως είπε «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Κορωνοϊός  Κεραμέως Μάσκα Υποχρεωτική Τάξη Σχολείο

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους.

Ποιος τύπος μάσκας είναι ο ενδεδειγμένος

"Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά", πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων είχε αναφερθεί για τον τύπο της μάσκας που ενδείκνυται να επιλέξουν οι γονείς για τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο σχολείο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών και συνέστησε τη βαμβακερή μάσκα, που θα πρέπει, όπως είπε, να πλένεται καθημερινά.

Επιπλέον, ο κ. Γαργαλιάνος συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Τέλος, τόνισε ότι θα προετοιμαστούν ειδικά σποτ οδηγιών για τις μάσκες στα σχολεία και θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Συναγερμός έχει σημανθεί στο Α.Τ. Πατησίων. Άλλο ένα κρούσμα βρέθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι έχει συμβεί.

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι - Στους 238 το σύνολο

Τα νέα είναι δυσάρεστα καθώς άλλοι δύο άνθρωποι "κατέληξαν" σήμερα Παρασκευή, 21 Αυγούστου στη χώρα μας εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού. Οι θάνατοι αυτοί οδηγούν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 238. Οι ανησυχίες για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των θυμάτων είναι πάρα πολλές.

Αναλυτικότερα, Την τελευταία της πνοή άφησε και μια 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας
Άλλα δύο θύματα προστέθηκαν στη λίστα των θανόντων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 238.

Στους 238 οι νεκροί από κορωνοϊό - 2 νέοι θάνατοι

Σήμερα το πρωί κατέληξε ένας άνδρας 52 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ο ασθενής από την περιοχή της Καβάλας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Ιουλίου, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Να σημειωθεί ότι εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ της περιοχής της Καβάλας και είχε τότε προκληθεί ανησυχία στην τοπική κοινότητα.

Κορωνοϊός Αύξηση Νεκρών 2 νέο 238 Σύνολο Ελλάδα

Στις 7 Αυγούστου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και σήμερα το πρωί, στις 08:40 π.μ. τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το γεγονός ότι ο 52χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα έχει ανησυχήσει τους γιατρούς και μάλιστα για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.

Παράλληλα, πριν από λίγο στις 10:00 π.μ. απεβίωσε λόγω επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό και μια 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η 85χρονη έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δείτε εδώ τον Λοιμοξιωλόγο που εξηγεί πως κόλλησαν οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ