Κορωνοϊός: Στους 240 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 240 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα έναν θάνατο μετρά η Ελλάδα από τον κορωνοϊό με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 240. Τι λένε οι πληροφορίες;

Ειδικότερα το πρωί του Σαββάτου κατέληξε ακόμα ένας ασθενής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 93χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άτυχος ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Την Παρασκευή είχαν χάσει τη ζωής τους άλλοι τρεις ασθενείς με κορωνοϊό, ανάμεσά τους και ένας 52χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Την ημερομηνία της έναρξης της σχολικής χρονιάς επανεξετάζουν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό.

Συναγερμός Α.Τ. Πατησίων Κρούσμα Κορωνοϊός Αστυνομικό ΤμήμαΚορωνοϊός: Θετικοί 7 αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά και από τα 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε αστυνομικούς οι οποίοι επέστρεψαν από την Τήνο. Τι λένε οι πληροφορίες;

Μετά τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων, προστέθηκαν στον κατάλογο των κρουσμάτων και άλλοι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι επέστρεψαν από το νησί όπου είχαν μεταβεί από την Αθήνα, ως ενίσχυση για τα μέτρα του Δεκαπενταύγουστου και τον εορτασμό της Παναγίας.

Η Λίτσα Πατέρα μέσα από δήλωση που έκανε προειδοποίησε για τον κορωνοϊό που πλήττει ξανά την Ελλάδα. Μέχρι πότε έκανε γνωστό σύμφωνα με τις προβλέψεις της, ότι θα συνεχίσει η πανδημία ακάθεκτη;

Οι πιο πολλοί από αυτούς μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους και εντοπίστηκαν είτε γιατί παρουσίασαν συμπτώματα, είτε κατά την ιχνηλάτηση που κάνουν συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Ήδη έχουν απολυμανθεί οι χώροι στους οποίους κινήθηκαν οι αστυνομικοί. Οι 7 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσοι άλλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα προληπτικά μέχρι στιγμής. Να σημειώσουμε πως νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.