Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θρήνος - Πέθανε η Γιαννούλα Κακογιάννη

Ασύλληπτο πένθος

Θρήνος - Πέθανε η Γιαννούλα Κακογιάννη
Ενημέρωση 23.08.2020 07:53
Από Ελένη Ζουγανέλη

Πέθανε, σε ηλικία 97 ετών, η Γιαννούλα Κακογιάννη – Wakefield, αδελφή και «φύλακας – άγγελος» του Μιχάλη Κακογιάννη. Η Γιαννούλα Κακογιάννη – Wakefield υπήρξε πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.Με την είδηση του θανάτου της επικρατεί θρήνος.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρει: «Σήμερα αποχαιρετούμε μια εξαιρετική προσωπικότητα, μια φίλη πάνω από όλα».

«Η Γιαννούλα Κακογιάννη – Wakefield υπήρξε πάντα ο φύλακας - άγγελος του αδελφού της Μιχάλη Κακογιάννη, χαράσσοντας ταυτόχρονα τη δική της, προσωπική πορεία στον χώρο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας. Μαζί δημιούργησαν τις ταινίες που έβαλαν την Κύπρο και την Ελλάδα δυναμικά στον χάρτη της παγκόσμιας κινηματογραφικής δημιουργίας.

Πέθανε η Γιαννούλη Κακογιάννη

Αγάπησε τις δύο πατρίδες της, την Κύπρο και την Ελλάδα και μέσα από την τελευταία παρακαταθήκη του Μιχάλη Κακογιάννη, το Ίδρυμά του, του οποίου υπήρξε Πρόεδρος από το 2011, εργάστηκε για την προβολή και την προώθηση των νέων Κυπρίων και Ελλήνων δημιουργών», συνεχίζει στο μήνυμα της η υπουργός Πολιτισμού και καταλήγει εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της θανούσης. Θρήνος επικρατεί και με την είδηση πως έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου.

Θρήνος! Πέθανε η Φανουρία Δακορώνια

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση πως πέθανε το Σάββατο 1η Αυγούστου η αρχαιολόγος και επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, Φανουρία Δακορώνια. Η καταγωγή της ήταν από τη Σαντορίνη.

Τη δεκαετία του 1970, η Φανουρία Δακορώνια κατάφερε να ταράξει με την παρουσία της τα λιμνάζοντα νερά της αρχαιολογικής έρευνας στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία και μέσα σε μια εικοσαετία να αναδείξει μια περιοχή άγνωστη μέχρι τότε αρχαιολογικά στη διεθνή βιβλιογραφία.

Συνέγραψε πληθώρα επιστημονικών άρθρων, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και έδωσε διαλέξεις αρχαιολογικού περιεχομένου σε πολλά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Στο πολυσχιδές και πλούσιο έργο της συγκαταλέγεται η ίδρυση και η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας και της Αρχαιολογικής Συλλογής Αταλάντης.

Φανουρία Δακορώνια θάνατος

Θρήνος έχει ξεσπάσει και με την είδηση, πως ο αδερφός ενός γνωστού τραγουδιστή πέθανε σε τροχαίο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος! Πέθανε η Chi Chi DeVayne

Θρήνος! Πέθανε ο Αντρέας Βουρλιώτης

Share