Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στα Χανιά

Μεγάλη προσοχή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στα Χανιά

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Χανιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020, ενώ δείτε εδώ και τις ανακοινώσεις που έκανε η Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων.

Πηγή: ethnos.gr

Κορωνοϊός: Δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Την Απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σκοπό την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η απόφαση λαμβάνεται για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης του διδακτικού έτους 2020-2021, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση κορωνοϊού.

Δωρεάν μάσκες στα σχολεία

Η έκτακτη επιχορήγηση θα γίνει από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων του άρθρου 71 του 4509/19 και αφορά στην προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ενώ την ίδια στιγμή είναι θετικές οι εντυπώσεις από τη χορήγηση πλάσματος σε Έλληνες ασθενείς.

Πηγή: eleftherostypos.gr