Κορωνοϊός: Κλείνει τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης λόγω κρούσματος

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κλείνει τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης λόγω κρούσματος

Για τρεις ημέρες κλείνει το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, καθώς φοιτητής που είχε συμμετάσχει σε πρόσφατη γραπτή εξέταση βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, προκαλώντας την μεγάλη ανησυχία του προσωπικού του πανεπιστημίου για την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στο σύνολο των φοιτητών.

Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος θα παραμείνουν κλειστές για τρεις ημέρες προκειμένου την Παρασκευή να γίνει απολύμανση του κτιρίου, ενώ η προγραμματισμένη για αύριο εξεταστική θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Creta Live, η λειτουργία του τμήματος όπως και η διενέργεια των εξετάσεων θα συνεχιστούν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέλος της φοιτητικής κοινότητας του Τμήματος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, παραμένει χωρίς συμπτώματα και υποβλήθηκε στο διαγνωστικό τεστ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης επαφών άλλου ατόμου που επίσης είναι ασυμπτωματικό.

Μόλις έγινε γνωστό το θετικό κρούσμα, η κοινότητα του Τμήματος ενημερώθηκε για το προσωρινό κλείσιμο, ενώ έγιναν συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας ενάντια στην πανδημία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει έκτακτα μέτρα για τα γηροκομία της χώρας λόγω των αυξημένων θανάτων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Δείτε εδώ αναλυτικά τι αποφασίστηκε.

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, συναγερμός σήμανε και στην Κηφισιά λόγω κορωνοϊού - Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Δεν θα ανοίξουν στην Κηφισιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Σεπτεμβρίου λόγω της αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης κορωνοϊού που εμφανίζει η περιοχή με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.

Ο δήμος μετέθεσε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και των παιδικών σταθμών μετά την έναρξη των σχολείων, όπως μετέδωσε το Mega.

Ακόμα δεν είναι γνωστή ακόμη η ημερομηνία που θα ανοίξουν αφού οι τοπικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για την εικόνα της πανδημίας στην περιοχή, μετά και την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου. Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.