24χρονη με κορωνοϊό ταξίδεψε για Σαντορίνη

Συναγερμός από τους ειδικούς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
24χρονη με κορωνοϊό ταξίδεψε για Σαντορίνη

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκάλυψε η εκπομπή «Alpha Παντού» καθώς μία 24χρονη η οποία ενώ έμαθε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μπήκε στο πλοίο για να πάει διακοπές στη Σαντορίνη!

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Alpha Παντού» η νεαρή, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο, έμαθε, ενώ βρισκόταν εν κινήσει, ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό.

Της δόθηκε λοιπόν οδηγία να επισκεφθεί πρώτα νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα το Αττικό. Εκείνη όμως, όχι μόνο δεν ακολούθησε την οδηγία για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά διανυκτέρευσε στην Αθήνα και το επόμενο πρωί μπήκε σε πλοίο στον Πειραιά για να πάει διακοπές στη Σαντορίνη.

Τελικά, χάρη στην επικοινωνία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων ενημερώθηκε το Λιμενικό και το πλήρωμα του πλοίου την εντόπισε άμεσα, την έκλεισε σε καμπίνα και τελικά την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τηρώντας το πρωτόκολλο, ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως κλείνει και ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Συναγερμός στην Κηφισιά λόγω κορωνοϊού - Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Δεν θα ανοίξουν στην Κηφισιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Σεπτεμβρίου λόγω της αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης κορωνοϊού που εμφανίζει η περιοχή με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.

Ο δήμος μετέθεσε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και των παιδικών σταθμών μετά την έναρξη των σχολείων, όπως μετέδωσε το Mega.

Ακόμα δεν είναι γνωστή ακόμη η ημερομηνία που θα ανοίξουν αφού οι τοπικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για την εικόνα της πανδημίας στην περιοχή, μετά και την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου. Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τους θανάτου λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα, λόγω των ηλικιών. Αποτέλεσμα αυτών να μπουν έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία.

Μεταξύ των επτά θανόντων σήμερα περιλαμβάνεται κι ένας άνδρας 45 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Η περίπτωσή του έχει τεθεί υπό περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση, όπως και εκείνη του 52χρονου από την Καβάλα, που έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 21 Αυγούστου.

Στους επτά θανάτους περιλαμβάνονται και τρεις που αφορούν σε ηλικιωμένους τροφίμους του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τη συγκεκριμένη δομή στους 14.

Οι θάνατοι από την ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας (ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα για την τρέχουσα εβδομάδα στην τακτική δισεβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό), ο οποίος την περασμένη Τρίτη εξήγησε ότι «η επιδημία στην ηλικιακή ομάδα των νέων δεν είναι κλειστή και μπορεί να δώσει ανά πάσα στιγμή μεταδόσεις στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με δραματικές συνέπειες». Ωστόσο, νέα έρευνα προκαλεί ταραχή.

Έτσι, για την αναχαίτιση της επίπτωσης του κορωνοϊού στους ηλικιωμένους και δη σε αυτούς που διαβιούν σε οίκους ευγηρίας, αύριο Παρασκευή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, θα συμμετάσχει στην τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, και παρουσία των κ.κ. Μαγιορκίνη και Νίκου Χαρδαλιά, παρουσιάζοντας μια νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων για τη λειτουργία των δομών αυτών.

Πηγή: protothema.gr