Κορωνοϊός: Στους 259 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τραγωδία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 259 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμη τρία θύματα από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες και ο συνολικός αριθμός ανέβηκε στους 259. Συγκεκριμένα έχασαν την μάχη για την ζωή τους ένας 89χρονος στο «Παπανικολάου», ένας 60χρονος στο «Σωτηρία» και ένας 90χρονος στο Ιπποκράτειο.

Από εκεί και πέρα τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά μπορεί να είναι σταθερά κάτω από 300, ωστόσο διατηρούν υψηλά τα επίπεδα συναγερμού. Χθες ανακοινώθηκαν 259 νέα κρούσματα και είχαμε 6 νέους θανάτους, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στους 35.

Η μεγαλύτερη πίεση εξακολουθεί να ασκείται στην Περιφέρεια Αττικής όπου επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των εκδρομέων. Χθες καταγράφηκαν 107 κρούσματα, ενώ από τις 15 Αυγούστου και μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο λεκανοπέδιο έφθασαν τα 1.057! Στα καλά νέα πάντως της χθεσινής ημέρας ήταν ότι αποσωληνώθηκε το ένα από τα δύο άτομα κάτω των 17 ετών, ενώ συναγερμός σήμανε με την 24χρονη η οποία ήταν θετική στον κορωνοϊό και σάλπαρε για Σαντορίνη.

Η διαρκής έκκληση των ειδικών για τήρηση των οδηγιών και τα μέτρα σε συνδυασμό με τους ελέγχους που αποφασίζονται από την Πολιτεία αποτελούν μονόδρομο για την αναχαίτιση της διασποράς. Παράλληλα, αυξάνονται οι δράσεις όπως ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται καθημερινά, ώστε να περιχαρακώνονται, όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι εστίες διασποράς.

Κορωνοϊός νεκροί Ελλάδα

«Μεσοσταθμικά, μέχρι σήμερα, τον Αύγουστο διενεργούνται 18.740 τεστ ανά ημέρα. Το γεγονός αυτό σχετίζεται με το αυξημένο πλήθος δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όσο και με στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Σύμφωνα με τα διαγνωστικά test, ποσοστό 10%-15% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ελλάδα, με μια μεγαλύτερη συγκέντρωση στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια ώρα μαζικούς ελέγχους στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τις προνοιακές δομές της Αττικής ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι αδειοδοτημένες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Αττικής που ανέρχονται στις 130, με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ωφελούμενους και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες κοινωνικές δομές που απειλούνται από τη διασπορά SARS-CoV-2.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Συναγερμός στην Κηφισιά λόγω κορωνοϊού - Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Δεν θα ανοίξουν στην Κηφισιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Σεπτεμβρίου λόγω της αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης κορωνοϊού που εμφανίζει η περιοχή με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.

Ο δήμος μετέθεσε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και των παιδικών σταθμών μετά την έναρξη των σχολείων, όπως μετέδωσε το Mega.

Ακόμα δεν είναι γνωστή ακόμη η ημερομηνία που θα ανοίξουν αφού οι τοπικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για την εικόνα της πανδημίας στην περιοχή, μετά και την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου. Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.