Κορωνοϊός: Θετικό αγοράκι ενός έτους στην Κρήτη

Στιγμές αγωνίας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικό αγοράκι ενός έτους στην Κρήτη

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς ένα αγοράκι ενός μόλις έτους βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στο Ηράκλειο Κρήτης. To παιδάκι, το οποίο υπεβλήθη σε τέστ κορωνοϊού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και βρέθηκε θετικό, είναι ασυμπτωματικό και μετά από οδηγίες των ιατρών, παραμένει στο σπίτι του αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr!

Επίσης, δύο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν από τα τεστ που διενεργούνται στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό, η κατάστασή του είναι καλή και παραμένει στο σπίτι του. Τέλος, ένας 83χρονος άνδρας, ο οποίος έχει και υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται από χθες στην Κλινική Covid του Βενιζελείου, παραμένοντας απύρετος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη αγωνία βιώνει και η Αγγελική Ηλιάδη η οποία είναι θετική στον κορωνοϊό. Δείτε εδώ όλα όσα αποκάλυψε για τα παιδιά της.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό

το πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 270, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 259.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9800, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2012 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4347 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 12 (34.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 259 θανάτους συνολικά στη χώρα. 91 (35.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.