Κορωνοϊός: Ακόμη δυο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ακόμη δυο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας από τον ιό σε 271 μέσα σε λίγες ώρες.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη 102 ετών με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή λίγο πριν τις 9:30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έναν 80χρονο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

Ο 80χρονος, μάλιστα, αποτελεί το 20ο θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι στο οποίο ο ιός εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

Να σημειώσουμε πως τα ηλεκτρισμένα υφάσματα που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται για την ιατρική φροντίδα σοβαρών τραυμάτων μπορεί να είναι η απάντηση στην ανάγκη για προστασία της ιατρικής και όχι μόνο κοινότητας από την μολυσματικότητα του νέου κορωνοϊού. Δείτε εδώ.

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς - Πότε και τι ώρα;

Επιστρέφει και πάλι στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό και την εξάπλωση του, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πότε και τι ώρα θα τους δούμε;

Όπως είχε ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου και μετά τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονταν σταθερά τον τελευταίο μήνα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επανέρχεται στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας στις οθόνες μας, κάθε Τρίτη και Παρασκευή μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ενώ όταν ο κ. Τσιόδρας θα πρέπει να απουσιάζει, θα τον αντικαθιστά ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Έτσι και σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 18:00, ο κ. Τσιόδρας μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα είναι παρόντες στην ενημέρωση, όπου και θα απαντήσουν σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ενδέχεται να ληφθούν σε επόμενο χρόνο. Να σημειώσουμε πως οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσεις του 269.

Πηγή: ethnos.gr