Θετικός στον κορωνοϊό πασίγνωστος ποδοσφαιριστής

Ανησυχία στην ομάδα του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό πασίγνωστος ποδοσφαιριστής

Και άλλο κρούσμα κορωνοϊού στην Εθνική Ισπανίας. Συγκεκριμένα, ο Αντάμα Τραορέ στις εξετάσεις που υποβλήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές των "φούριας ρόχας" βρέθηκε θετικός στον ιό, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε καραντίνα.

Μάλιστα είναι πιθανόν ο 24χρονος εξτρεμ να χάσει και την πρεμιέρα της Γουλβς στην Premier League. Αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα στην Ισπανία, αφού προηγουμένως είχε γίνει γνωστό πως ο Μικέλ Ογιαρθάμπαλ είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αντάμα Τραορέ κορωνοϊός

Πριν από λίγες ώρες, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε την καθιερωμένη του ενημέρωση για τα κρούσματα και την εξέλιξη της πανδημίας. Δείτε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του.

Πηγή: protothema.gr

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 207, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 271.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω - δείτε εδώ την οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε Ριτσώνα - Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών

Νέο κρούσμα κορωνοϊού και για σήμερα 1 Σεπτέμβρη, αυτή τη φορά, στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα. Η δομή, τέθηκε σε καραντίνα για προστασία.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα χθες Δευτέρα, διαγνώστηκε θετική στον ιό. Τη προηγούμενη βδομάδα υπήρξε ασθενής με συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η περιοχή, τέθηκε σήμερα σε καραντίνα, ενώ ισχύει κανονικά η απαγόρευση εισόδου και εξόδου.

Δύο οι νεκροί σήμερα στη χώρα μας, από τον ιό.