Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα δύο πιο γνωστά μαγαζιά στη Μύκονο

Συναγερμός στο νησί!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα δύο πιο γνωστά μαγαζιά στη Μύκονο

Την αναστολή λειτουργίας των beach bar Nammos και Σκορπιός στη Μύκονο, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στα συγκεκριμένα μαγαζιά για τα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω κορωνοϊού.

Τις προηγούμενες ημέρες μικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας... επισκεφθήκαν τα δύο bar-restaurant της Μυκόνου Μύκονο και τέσταραν με μοριακό έλεγχο όλους τους εργαζόμενους.

Δύο 24ωρα αργότερα, τα τεστ έδειξαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού και με απόφαση (ΑΔΑ ΡΩ1Χ46ΜΤΛΒ-Ζ4Ψ) που αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Διαύγεια, με υπογραφή του Γενικου Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τα εν λόγω bar-restaurant αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Πριν από λίγη ώρα, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας πασίγνωστος ποδοσφαιριστής. Δείτε εδώ ποιος.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Άνδρας στην Ξάνθη βρέθηκε ξανά θετικός μετά από 4 μήνες

Το ενδεχόμενο να υπάρχει κρούσμα επαναλοίμωξης με κορωνοϊό εξετάζουν οι ειδικοί στην Ξάνθη, καθώς ένας άνδρας βρέθηκε ξανά θετικός στον Covid-19 έπειτα από 4 μήνες, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το OPEN πρόκειται για έναν 45χρονο από την Ξάνθη ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Ο άνδρας αρνητικοποιήθηκε μετά από 1 μήνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη 8 αρνητικά τεστ για τον Covid-19.

Πριν από δύο εβδομάδες – όπως μετέδωσε το κανάλι – ο 45χρονος βρέθηκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από 4 μήνες.

Πλέον οι ειδικοί θα εξετάσουν για το αν πρόκειται για επαναλοίμωξη ή αν έχουν μείνει υπολείμματα από το RNA του ιού ή αν είναι κάποια αντίδραση του οργανισμού.

Αν επιβεβαιωθεί η επαναλοίμωξη θα είναι κάτι που θα έχει καταγραφεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με το OPEN, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή: eleftherostypos.gr