Άνοιγμα σχολείων: Πότε τελικά θα γίνει ο αγιασμός

Βγήκε η ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άνοιγμα σχολείων: Πότε τελικά θα γίνει ο αγιασμός

Τελική είναι η απόφαση για το πότε θα γίνει η έναρξη και ο αγιασμός στα σχολεία.

Κανονικά με το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει τελικά ο αγιασμός, όπως αποφασίστηκε
Επειτα από κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της ηγεσίας της Εκκλησίας, τελικά ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά ανήμερα του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, και όχι την επομένη (στις 15 Σεπτεμβρίου), μετά τις 11:00 το πρωί.

Όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ συναποφασίσθηκαν τα παραπάνω, προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Αρχικά υπήρξε η σκέψη ο αγιασμός να μεταφερθεί μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς οι κληρικοί θα έπρεπε να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς, τουλάχιστον μέχρι στις 11 το πρωί.

αγιασμός στα σχολεία

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες. Θα γίνει ο αγιασμός, όπως αποφασίσουν στα γραφεία των καθηγητών. Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

Κορωνοϊός: Πασίγνωστος ηθοποιός του Hollywood και ολόκληρη η οικογένειά του θετικοί!

Υπενθυμίζεται ότι ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

πηγή: Ethnos.gr

Εξελίξεις με το άνοιγμα των σχολείων - Θα φοράνε μάσκα οι μαθητές;

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με το πλάνο του Υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο, να φορέσουν μάσκα οι μαθητές.

Ανοιχτό άφησε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα σχολική χρόνια.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι εξετάζονται δυο σενάρια:

Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί.

Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία με τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, και τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου.