Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο τέως πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Έκανε το τεστ με τη σύζυγό του σε νοσοκομείο της Άγκυρας και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι 65 ετών και ήταν ο 27ος και τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη φάση της πανδημίας. Χθες, η Άγκυρα ανακοίνωσε 1.596 κρούσματα κορωνοϊού, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 273.301, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε κατά 45 για να ανέλθει σε 6.462 συνολικά, ενώ 246.876 ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Θετικός στον κορωνοϊό είναι και διάσημος ηθοποιός και όλη η οικογένεια του.

Μπιναλί Γιλντιρίμ κορωνοϊός

Με κορωνοϊό ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τι λένε οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του;

Ο επικεφαλής του Forza Italia βρίσκεται στο σπίτι του στην πόλη Αρκόρε της Λομβαρδίας, όπου αναμένεται να περάσει την περίοδο της απομόνωσης.

Σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο Μπερλουσκόνι θα συνεχίσει να στηρίζει τους υποψηφίους του κόμματός του στις επικείμενες περιφερειακές και διοικητικές εκλογές, μέσω καθημερινών συνεντεύξεων που θα δίνει από το σπίτι του.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ύφασμα στις μάσκες που μπορεί να καταστρέψει τον ιό

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται ραγδαία και στην Ελλάδα, ένα ύφασμα στις μάσκες μπορεί να εξοντώσει τον ιό στο λεπτό. Ποιο είναι αυτό;

Ηλεκτρισμένα υφάσματα που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται για την ιατρική φροντίδα σοβαρών τραυμάτων μπορεί να είναι η απάντηση στην ανάγκη για προστασία της ιατρικής και όχι μόνο κοινότητας από την μολυσματικότητα του νέου κορωνοϊού

Με τον αριθμό τω επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού να πλησιάζει πλέον τα τέσσερα εκατομμύρια, η χρήση του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού έχει γίνει απαραίτητη για τους παρόχους υγείας ενάντια στη νόσο COVID-19. Παρόλα αυτά, τα μόρια του ιού προσκολλώνται στις επιφάνειες του εξοπλισμού, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την εξάπλωσή του.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, λοιπόν, δημοσίευσε στο ChemRxiv τα αποτελέσματα μιας σημαντικής μελέτης, υποστηρίζοντας για πρώτη φορά ότι οι κορωνοϊοί εξοντώνονται με την έκθεση σε ηλεκτρισμένα υφάσματα, δηλαδή υφάσματα με ενσωματωμένο πλαίσιο μικροκυτταρικών μπαταριών που δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο και παράγουν ασύρματα ένα χαμηλό επίπεδο ηλεκτρικής δραστηριότητας στην παρουσία υγρασίας.

Πηγή: protothema.gr