Κορωνοϊός: Με αυτές τις μάσκες θα πάνε τα παιδιά στα σχολεία

Θα υπάρχουν δύο μεγέθη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Με αυτές τις μάσκες θα πάνε τα παιδιά στα σχολεία

Οι μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην υπάρξει διάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας».

Οι μάσκες είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα:

  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου - λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Από τις εταιρείες - παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο κατέληξε ακόμα ένας συμπολίτης μας από κορωνοϊό. Δείτε εδώ πού έχει φτάσει το σύνολο.

Πηγή: ethnos.gr

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού 3 αστυνομικοί στο Ελ. Βενιζέλος

Τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», μπήκαν σε καραντίνα μετά από επαφή που ήρθαν με Ουκρανό κρατούμενο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας Covid-19.

O αλλοδαπός, βρισκόταν στα κρατητήρια του αεροδρομίου από τις 26 Αυγούστου, καθώς συνελήφθη όταν επιχείρησε να πετάξει με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Το τεστ που του έγινε σήμερα καθώς φέρεται να είχε συμπτώματα, βγήκε θετικό και έτσι σήμανε συναγερμός. Οι τρεις αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα ενώ ο φορέας του κορωνοϊού μεταφέρθηκε με ειδικό όχημα σε χώρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

«Έχουμε επανειλημμένως θέσει ως Ένωση το ζήτημα της επικινδυνότητας λόγω κορωνοϊού στα κρατητήρια του αερολιμένα και έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις κάποιες εκ των οποίων έχουν γίνει δεκτές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ», τονίζει στο protothema.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικης Γιώργος Καλλιακμάνης ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο.

Ελ. Βενιζέλος κορωνοϊός

Την ίδια στιγμή, κρούσμα κορωνοϊού είχε και η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Δείτε εδώ τι συνέβη.

Πηγή: athensmagazine.gr