Κορωνοϊός: Κρούσμα σε σχολείο στην Καλλιθέα

Λίγο πριν τον αγιασμό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κρούσμα σε σχολείο στην Καλλιθέα

Μεγάλη ανησυχία έχει ξεσπάσει στους αρμόδιους, καθώς κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε σχολείο στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, στις 2 Σεπτεμβρίου, ο εκπαιδευτικός ενημέρωσε το σχολείο που εργάζεται ότι είναι θετικός στον Covid-19. Ο συγκεκριμένος κόλλησε από τη σύζυγό του τον ιό.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη, η διευθύντρια του σχολείου, όπως ανέφερε το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, με ευθύνη της έκλεισε το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν επιστρέψει στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο κατέληξε ακόμα ένας συμπολίτης μας από κορωνοϊό. Δείτε εδώ πού έχει φτάσει το σύνολο.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Με αυτές τις μάσκες θα πάνε τα παιδιά στα σχολεία

Οι μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην υπάρξει διάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας».

Οι μάσκες είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα:

  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου - λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Από τις εταιρείες - παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Πηγή: ethnos.gr