Κορωνοϊός: Κλείνει το εργοστάσιο που έγινε εστία μόλυνσης

Η απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κλείνει το εργοστάσιο που έγινε εστία μόλυνσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην χώρα, με τα κρούσματα να σημειώνουν σήμερα (10/9) αρνητικό ρεκόρ πέρα από κάθε προηγούμενο και μια κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά να αποτελεί εστία έξαρσης, για να αποφασίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς να κλείσει το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, το συγκεκριμένο εργοστάσιο των Γιαννιτών έδωσε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 64 κρούσματα κορωνοϊού. Και είναι, μέχρι σήμερα, τα περισσότερα κρούσματα από μία συγκεκριμένη πηγή.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο 680 εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους εποχικοί, που μετακινούνται με λεωφορεία σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Το εργοστάσιο μετά την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων σταμάτησε να λειτουργεί προσωρινά αλλά… ήταν ήδη αργά και το κακό είχε γίνει.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Σκέψεις για μάσκες παντού στην Αττική

Προσεχώς... μάσκες παντού έρχονται στην Αττική, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, μετά την τελευταία έξαρση κρουσμάτων στην χώρα, με την κρίσιμη σύσκεψη να γίνεται αύριο (10/9) για το ζήτημα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αν θα αποφασιστεί τελικά η καθολική χρήση της μάσκας, όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του Mega. Δηλαδή όλοι οι πολίτες να φορούν μάσκα, όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο, ακόμη και για μια μικρή βόλτα.

Δεν αποκλείεται, και μάλιστα ίσως είναι πολύ κοντά, όλοι μας να κινούμαστε ακόμη και σε ανοικτούς χώρους με μάσκες στο πρόσωπο, αν και σίγουρα... όλο και κάποιο κίνημα θα βρεθεί εναντίον τους.

Το ιδιαίτερα σκληρό μέτρο, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά στις περιοχές όπου η πανδημία χτυπάει κόκκινο.

Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Αττική όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις εντατικές. Αλλά και σε περιοχές όπως Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα οι οποίες κηρύχθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός αφού σταθμίσει μια σειρά από παράγοντες, με κυριότερο φυσικά το πώς αυτό το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Πηγή: athensmagazine.gr