Σχολεία: Αυτά είναι τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν αύριο 14/9

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σχολεία: Αυτά είναι τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν αύριο 14/9

Αύριο χτυπάει το κουδούνι για τα σχολεία στη χώρα μας ωστόσο υπάρχουν κάποια που δεν θα ανοίξουν αύριο! Ανακοίνωση για τα ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο εξέδωσε το υπουργείου Παιδείας, μετά τις αποφάσεις δήμων που προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές επιδημιολογικά επιβαρυμένες και στις οποίες συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Αυτές θα είναι οι μάσκες που θα δωθούν στους μαθητές!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:

Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή

Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή

Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:

όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και

όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,

καθώς και για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 18.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:

του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου

του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και

του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Εκδίδεται σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση schools@civilprotection.gr.

Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

Πηγή: Ant1news

Κορωνοϊός: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία από Δευτέρα - Αναλυτικές οδηγίες

Στις 8:15 καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς και γι΄αυτό έχουν κυκλοφορήσει όλες οι αναλυτικές οδηγίες προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο, οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Επιπλέον, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας θα περιλαμβάνει:

Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.


Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.
Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο. Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει και σε ένα στρατόπεδο λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού.

Παρούσα στην απογευματινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα είναι παρούσα στυις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, δίπλα στους Νίκο Χαρδαλιά και Γκίκα Μαγιορκίνη, ώστε να δώσει τις τελευταίες οδηγίες σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, τρεις ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

«Πάμε στο σχολείο με ασφάλεια, ξεκινά το μάθημα….»

Με ένα νέο σποτ, στο οποίο τα παιδιά «μεταφράζουν» τα μέτρα προστασίας και πρόληψης στο σχολείο σε τραγούδι, ενισχύεται η καμπάνια ενημέρωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που έχει ως στόχο την ομαλή έναρξη λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών και την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων, από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της COVID-19, μέτρων προστασίας.