Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ισόβια στον δολοφόνο του - 10 χρόνια ο συνεργός του

Μόλις έσκασε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ισόβια στον δολοφόνο του - 10 χρόνια ο συνεργός του

Ισόβια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 32χρονο κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα «για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στο έγκλημα καταδικάστηκε ο 36χρονος αδελφός του στον οποίο το δικαστήριο επίσης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για οπλοχρησία και οπλοφορία, ενώ μόλις πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η ενοχή τους.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 32χρονο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας και τον 36χρονο αδελφό του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή

Οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με το στυγερό έγκλημα και έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα εκείνων των ημερών που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

«Θα ήθελα να υπάρχει ένα ανοικτό μυαλό και μία ανοικτή καρδιά…Και εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο φερόμενος ως εκτελεστής του Γιάννη Μακρή απευθυνόμενος στην έδρα.

Ωστόσο, τόσο οι δικαστές όσο και ο εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελικός λειτουργός, στην αγόρευση του, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων καθώς εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο 32χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή είναι ο εκτελεστής που καταγράφεται στο βίντεο έξω από το σπίτι του άτυχου επιχειρηματία. «Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας» ανέφερε.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη δεύτερου προσώπου στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο, υποστήριξε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος συνέδραμε τον πρώτο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Τι δήλωναν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή πριν από λίγο καιρό

Στο τέλος της φτάνει η δίκη για την δολοφονία του Γιάννη Μακρή, σήμερα απολογήθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος πιστεύει πως θα αθωωθεί!

Ακολουθώντας τον δρόμο που «έδειξε» ο αδελφός του ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, απευθύνθηκε στην χήρα του άτυχου επιχειρηματία και ισχυρίστηκε πως δεν εμπλέκονται στο στυγερό έγκλημα.

«Λυπάμαι για την απώλεια σας, δεν τον γνωρίζαμε, δεν είχαμε καμία δουλειά μαζί του, δεν γνωρίζαμε κανέναν που γνώριζε.

Ανατροπή στην δολοφονία του Γιάννη Μακρή - Η γυναίκα μάρτυρας φέρνει τα πάνω κάτω στην ζωή της Βικτώριας Καρύδα

Ξέρω ότι είστε αναστατωμένη αλλά δεν έχω τίποτα εναντίον σας και ελπίζω η αστυνομία να βρει τον πραγματικό δολοφόνο» είπε στη Βικτώρια Καρύδα ο 36χρονος κατηγορούμενος.

Συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα αθωωθούμε κι εγώ και ο αδελφός μου. Μας κατηγορούν ότι σκοτώσαμε έναν άνθρωπο που δε γνωρίζαμε, ούτε αυτόν, ούτε την οικογένεια του. Εγώ κι ο αδελφός μου δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ένα τέτοιο έγκλημα».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, όπως και ο αδελφός του στη χθεσινή του απολογία, ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018 προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Αναφερόμενος δε στην μοιραία ημέρα και ώρα είπε πως βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, άρρωστος, μαζί με μία παιδική του φίλη.

Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δίνοντας, για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες, άλλοθι στον κατηγορούμενος για το οποίο δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη οπότε και ο εισαγγελέας της έδρας θα αγορεύσει επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων