ΔΕΗ: Προσοχή μεγάλη απάτη

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΔΕΗ: Προσοχή μεγάλη απάτη

Μέσα σε ένα μεσημέρι, αυτό της περασμένης Τετάρτης, πήγαν διαδοχικά σε πέντε μονοκατοικίες σε διαφορετικά χωριά των Σερρών δυο απατεώνες με τον ένα να παριστάνει τον τεχνικό της ΔΕΗ που δήθεν πήγαινε να επισκευάσει βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα και τον άλλο να περιμένει στο αυτοκίνητό τους.

Ο «μαϊμού» τεχνικός προέτρεψε τις ηλικιωμένες γυναίκες να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο όσα χρήματα είχαν στο σπίτι, επειδή τάχα υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς. Όμως, μόνο σε δυο περιπτώσεις κατάφερε να ξαφρίσει τα χρήματα, συνολικού ύψους 2.500 ευρώ, ενώ άλλες τρεις ηλικιωμένες αποδείχθηκαν καλά... διαβασμένες και τον έδιωξαν κακήν κακώς!

Το ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο πονηρός «βούτηξε» 2.000 ευρώ από την πρώτη ανυποψίαστη γριούλα εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες από τους αστυνομικούς του τμήματος Βισαλτίας.

Όμως, η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας που συνεχίστηκε, είχε αποτέλεσμα την εξιχνίαση και της κλοπής 500 ευρώ από την δεύτερη ηλικιωμένη, ενώ τον αναγνώρισαν και οι τρεις που δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του συνεργού του και σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Αν θέλετε φθηνό ρεύμα από την ΔΕΗ, δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ!

Η θεοσεβούμενη ήταν απατεώνισσα

Άλλες δυο υποθέσεις απάτης και μια απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην πόλη του Βόλου, με δράστιδα μία Ελληνίδα που παρίστανε την... απεσταλμένη της Μητρόπολης και ζητούσε οικονομική βοήθεια ή πωλούσε εκκλησιαστικές εικόνες! Από δυο ηλικιωμένους που κατάφερε να ξεγελάσει, η δράστιδα απέσπασε συνολικά 1.150 ευρώ, αλλά ο τρίτος κατάλαβε ότι ήταν απατεώνισσα και οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη της. Μετά την σύλληψή της, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που της άσκησε δίωξη για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Πηγή: Protothema.gr

Προσοχή! Νέο ανακοινωθέν από την ΔΕΗ - Σας αφορά

Νέες προσλήψεις «τρέχουν» στη ΔΕΗ, καθώς ζητούνται υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ). Διαβάστε παρακάτω με προσοχή το νέο ανακοινωθέν!

Συγκεκριμένα, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ζητεί 112 υπάλληλοι, διαφόρων ειδικοτήτων.

Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας 18 - 65 ετών.

Οι ειδικότητες αφορούν σε:

-ΥΕ Εργατών (1 θέσης) ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών – Υποσταθμών (Ηλεκτροτεχνίτες) (2 θέσεις) ΤΕ Μηχανικοί / Ηλεκτρολόγοι (2 θέσεις)

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και 17 Σεπτεμβρίου 2020.

  • ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων (5 θέσεις)
  • ΠΕ Χημικός Μηχανικός (1 θέση)
  • ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΜΕΚ (βάρδια) (6 θέσεις)
  • ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ –ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων (9 θέσεις)
  • ΔΕ Χειριστής Κατεργασίας Ύδατος (Βάρδια) (1 θέση)
  • ΔΕ Τεχνίτης Δομικών Έργων (Οικοδόμος) (2 θέσεις)
  • ΔΕ Τεχνίτης Δομικών Έργων (Ελαιοχρωματιστής) (1 θέση)
  • ΥΕ Εργάτες (10 θέσεις)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως και: ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων (59 θέσεις) ΔΕ Βοηθοί Χειριστές Ηλεκτροκίνητων ερπυστριοφόρων μηχανημάτων με καδοτροχό (10 θέσεις) ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων (2 θέσεις) ΔΕ Χειριστές Ηλεκτροκίνητων ερπυστριοφόρων μηχανημάτων μεκαδοτροχό (1 θέση).

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

TAGS