Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες που συγκλονίζουν στην Ιθάκη - Τα σαρώνει όλα ο κυκλώνας

Βίντεο από τις καταστροφές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες που συγκλονίζουν στην Ιθάκη - Τα σαρώνει όλα ο κυκλώνας

Tα νησιά του νοτίου Ιονίου - Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη - έχουν υποστεί μέχρι στιγμής τις σημαντικότερες ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» το οποίο σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι την Κυριακή.

Πιο δύσκολη φαίνεται ότι είναι για την ώρα η κατάσταση στην Ιθάκη. «Ο μεσογειακός κυκλώνας έπληξε το νησί πολύ άσχημα. Έως πριν από λίγη ώρα η επικοινωνία ήταν αδύνατη, ενώ όλο το νησί δεν έχει ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μεγάλο αγώνα, ώστε να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση» δήλωσε λίγο μετά τις 11:30 η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πυροσβεστική λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής:

- έχουν πραγματοποιηθεί 34 απομακρυνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη
- έχουν γίνει 20 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κεφαλονιά, 50 σε Ιθάκη και 70 στη Ζάκυνθο
- έχουν γίνει 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Κεφαλονιά, 2 Ιθάκη και 6 Ζάκυνθο

Οι βρoχές και οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει καταστροφές και μεγάλα προβλήματα και στα τρία νησιά με σκάφη να βυθίζονται, δρόμους να κλείνουν, σπίτια να έχουν ζημιές. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 οι άνεμοι στην Κεφαλονιά έφτασαν και τα 10 μποφόρ. Να σημειώσουμε πως λόγω της κακοκαιρίας εκκενώθηκε νηπιαγωγείο στην Λαμία.

Βιβλική καταστροφή..

Posted by Vasilis Periharos on Friday, September 18, 2020

Πηγή: protothema.gr

Νέα έκτακτο δελτίο καιρού για τον Ιανό - Πότε έρχονται καταιγίδες στην Αττική;

Ο Ιανός συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του με αρκετές περιοχές να έχουν πληγεί. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στην Αττική ο κύριος όγκος της βροχής αναμένεται να πέσει το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Ιανός στην Αττική

  • Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου – από την Λευκάδα και νοτιότερα – την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα – κυρίως την κεντρική – και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.
  • Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
  • Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη. Δείτε εικόνες από Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη. Μεγάλα τα προβλήματα.