Κακοκαιρία: Συναγερμός με τον «Ιανό» - Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα

Προσοχή! Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία: Συναγερμός με τον «Ιανό» - Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου και έτσι σήμανε συναγερμός. Η Πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων.

Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών και το Ζηλευτό. Επίσης στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πάλι επενέβησαν σωτήρια οι πυροσβέστες για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων, ενώ δείτε εδώ συγκλονιστικές εικόνες από τη Ζάκυνθο.

Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Χαρακτηριστικά τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.

Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κακοκαιρία Ιανός - Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο στην Λαμία

Εκκενώθηκε το νηπιαγωγείο στα Λουτρά Υπάτης στη Λαμία λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει εισβάλει στο προαύλιο του σχολείου, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός».

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει τα νερά και τα παιδιά να βγουν από το σχολικό κτήριο και να μεταφερθούν στους γονείς τους. Πότε έρχονται καταιγίδες στην Αττική;

Κακοκαιρία Ιανός: Αλλάζει πορεία ο Μεσογειακός τυφώνας - Πού θα κατευθυνθεί τις επόμενες ώρες

Νέα δεδομένα προέκυψαν από τα μετεωρολογικά μοντέλα σε ό,τι αφορά στην πορεία που ακολουθεί ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κακοκαιρία θα κινηθεί νοτιότερα και το βράδυ της Παρασκευής θα κατευθυνθεί προς την περιοχή της Κρήτης, όπου και θα αρχίσει να εξασθενεί.

Οπως τόνισε ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες θα κινηθεί προς το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Πελοποννήσου και στη συνέχεια θα επιστρέψει προς τα δυτικά παράλιά της και προς το Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα πάρει πορεία προς το νότο και δεν θα επηρεάσει άμεσα την Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Εύβοια, που θα έχουν ωστόσο σφοδρές βροχοπτώσεις, αλλά δεν θα συνοδεύονται και από τους θυελλώδεις ανέμους του Ιανού.

Ετσι λοιπόν, τις επόμενες ώρες ο Ιανός θα συνεχίσει να «ταλαιπωρεί» τη δυτική Ελλάδα, με το Ιόνιο, την Ηλεία και την Αχαΐα να δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού, που θα ξεπεράσουν ενδεχομένως τα 200-300 χιλιοστά και θα πνέουν παράλληλα και ισχυροί άνεμοι.