Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνη για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του

Συγκλονιστικές εικόνες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνη για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιείται στο Κερατσίνι για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η φετινή πορεία γίνεται λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου.

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο αντιφασίστας μουσικός Killah P δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, έχοντας δεχθεί επιθέσεις από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία είχε συνταράξει το πανελλήνιο και άνοιξε τον δρόμο για τις έρευνες και τη δίκη της οργάνωσης.

Το κάλεσμα της οικογένειας ήταν για τις 5 το απόγευμα, με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες να έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Κερατσίνι ακριβώς στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Στο σημείο και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια έδινε καθημερινά το παρών στη δικαστική αίθουσα.

Παύλος Φύσσας πορεία

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Πριν από λίγες μέρες, βγήκε και η απόφαση για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Δείτε εδώ.

Πηγή: protothema.gr

Το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλήφθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα συνεκδικάζεται μαζί με άλλες υποθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.