Κορωνοϊός: 349 οι νεκροί

5ος θάνατος σε λίγες ώρες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: 349 οι νεκροί

Τους 349 έφθασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς κατέληξε ένας ακόμη άνδρας, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, κατέληξε άνδρας 86 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ. Είχε διακομιστεί εκεί στις 19 Σεπτεμβρίου από το νοσοκομείο Γιαννιτσών και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα τα ξημερώματα της Τρίτης κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, 72χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη ΜΕΘ, και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι χθες, μετά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ που έκανε λόγο για 344 νεκρούς στη χώρα από κορωνοϊό, κατέληξαν τρία άτομα, ένας 25χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, συγκεκριμένα λευχαιμία, και ήταν σε ΜΕΘ, και μία ηλικιωμένη. Και οι δύο νοσηλεύονταν στον «Ευαγγελισμό». Τρίτο θύμα του κορωνοϊού ήταν ένας 59χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πλέον, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται σε 349.

Δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο από το μετρό του Συντάγματος! Είναι σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον!

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση μοναχός από το Άγιο Όρος

Έντονη είναι η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στο Άγιον Όρος ύστερα από τη γνωστοποίηση ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα κρούσματα σε μονές και σκήτες, ενώ ένας από τους μοναχούς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στον Άθω για την διενέργεια ελέγχων και εκφράζονται φόβοι διασποράς του ιού καθώς, παρά το γεγονός ότι το Άγιον Όρος έκλεισε τις πύλες του για κάποιο χρονικό διάστημα για τους προσκυνητές, φαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν δεν ήταν επαρκή ή δεν τηρούνταν ευλαβικά.

Επίσης, σήμερα θα πραγματοποιηθεί Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει θορυβήσει τους μοναχούς. Η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση.

Οκτώ 8 επιβεβαιώμενα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, η οποία τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. Ενας μοναχός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο ήπια.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 85χρονος μοναχός από το Άγιον Όρος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από συμπτώματα που ανέπτυξε ενόσω βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον 85χρονο μοναχό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δείξει και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επικοινώνησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με το νοσοκομείο, ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος θα πραγματοποιήσει, από την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Ο Ρώσος αξιωματούχος έρχεται ανεπισήμως και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στην Καρυές όπου θα συναντηθεί με την αγιορείτικη ηγεσία και θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος (Ρωσικού).

Βέβαια συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο Τρικάλων καθώς εντοπίστηκαν 9 κρούσματα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Πηγή: protothema.gr