Κορωνοϊός: 346 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι στην χώρα μας!

Στο "κόκκινο" η χώρα!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 346 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι στην χώρα μας!

Οκτώ νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία ο κορωνοϊός. 77 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 346, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 15928 (ημερήσια μεταβολή +2.2%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 352 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοιείναι77(72.7% άνδρες). Ακούστε εδώ το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων!

Σάλος με τον Νίκο Χαρδαλιά - Φίλησε το χέρι παπά στην Καρδίτσα

Σάλο προκάλεσε μία κίνηση του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το χωριό Οξυά της Καρδίτσας η οποία έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε και καταλόγιζε προ ημερών – χωρίς να τον κατονομάζει – για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος αποφάσισε να κοινωνήσει εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετά την επιτυχή επιχείρηση απεγκλωβισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί διακρίνεται σε βίντεο να φιλάει το χέρι ιερέα ή για την ακρίβεια το ράσο του παπά λίγο πάνω από τον καρπό.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε εντύπωση καθώς πριν λίγες ημέρες ο κ. Χαρδαλιάς είχε κατακεραυνώσει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος είχε κοινωνήσει εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» ήταν το «καρφί» Χαρδαλιά για τον κ. Κουμουτσάκο.

Είχε προσθέσει μάλιστα πως «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, λαμβάνοντας στο τέλος τη Θεία Κοινωνία.

Μπορεί ο κ. Χαρδαλιάς να μην πήγε να κοινωνήσει όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ωστόσο η κίνησή του – έστω και σε επίπεδο συμβολισμών – δίνει λάθος μηνύματα σε μία κοινωνία η οποία στην πλειονότητά της προσπαθεί να τηρεί με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας.