Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων!

'Εκτακτη η κατάσταση

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων!

Την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Το μέτρο αφορά όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις πανελλαδικά, εκτός των θερινών κινηματογράφων και θα ισχύει από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά οι διοργανωτές θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, εφόσον το επιθυμούν, θα υπάρχει πρόβλεψη να μεταδοθούν οι εκδηλώσεις σε live streaming.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των προγραμμάτων για κλειστά θέατρα και μουσικές σκηνές. Σάλο προκάλεσε η κίνηση του Χαρδαλιά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Κορωνοϊός: 346 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι στην χώρα μας!

Οκτώ νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία ο κορωνοϊός. 77 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 346, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 15928 (ημερήσια μεταβολή +2.2%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 352 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοιείναι77(72.7% άνδρες).