Κορωνοϊός: Στους 357 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 52χρονος στο «Γεννηματάς»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 357 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, κατέληξε ένας 52χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στο «Γεννηματάς», με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 357, ενώ ανησυχία υπάρχει και για τα κρούσματα στη σχολή Ικάρων..

Κορωνοϊός: Θετικοί δύο μαθητές σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης

Συναγερμός έχει σημάνει με την εξάπλωση του κορωνοϊού και στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, βρέθηκαν θετικοί στον επικίνδυνο ιό, δύο μαθητές σε ένα ΕΠΑΛ, με τις υγειονομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πρόκειται για μαθητές, που φοιτούν στο 1ο ΕΠΆΛ Καλαμαριάς και το 14ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης.

«Από την στιγμή που ανακοινώνεται στην διεύθυνση ότι υπάρχει κρούσμα ενημερώνεται ο διευθυντής Υγείας, βγάζει γνωμάτευση, λέει ότι κλείνει το τμήμα, ότι προβλέπει το πρωτόκολλο και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης βγαίνει απόφαση. Δεν έχω πάρει ακόμη την γνωμάτευση», ανέφερε, o περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό μαθητής στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο το οποίο βρίσκεται στην οδό Ικτίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητής του τμήματος Γ1 διαγνώστηκε θετικός στον ιό και το τμήμα αναστέλλει την λειτουργία του.
Κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί επίσης στο 2ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης, στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, στο 3ο δημοτικό σχολείο Περαίας του δήμου Θερμαϊκού και στο 1ο δημοτικό σχολείο Σερρών.

Πηγή: athensmagazine.gr

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 358, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 357.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 357 θανάτους συνολικά στη χώρα. 132 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.