Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τι μισθούς δίνουν στα ΑΒ Βασιλόπουλος; Αποκάλυψη τώρα!

Μωρέ μπράβο...

Τι μισθούς δίνουν στα ΑΒ Βασιλόπουλος; Αποκάλυψη τώρα!
Ενημέρωση 28.09.2020 09:12
Από Youweekly Team

Όπως δήλωσε το 2019 ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος Βασίλης Σταύρου, το εργασιακό και μισθολογικό status των εργαζομένων στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου μέσα στην κρίση, ενώ η εταιρεία ουδέποτε υιοθέτησε τον υποκατώτατο μισθό, ούτε τον κατώτατο μισθό.

«Πάντα και μέσα στα χρόνια της κρίσης κρατήσαμε τους μισθούς. Δεν μειώσαμε ούτε ένα λεπτό το εισόδημα των εργαζομένων μας μέσα στην κρίση. Η εταιρεία υλοποιεί 18 εκατ. ευρώ επενδύσεις τον χρόνο σε παροχές στο προσωπικό. Ούτε οι παροχές μειώθηκαν στα χρόνια της κρίσης και αυτό δείχνει πόσο πιστεύουμε στους συνεργάτες μας».

Τι μισθό παίρνουν οι εργαζόμενοι στα ΑΒ Βασιλόπουλος

Στα 750 ευρώ κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός μισθός των εργαζομένων στον ΑΒ Βασιλόπουλο και αυξάνεται ανάλογα με την έτη προϋπηρεσίας.

Δείτε εδώ πόσα δίνουν και στα Lidl σαν μισθό!

ΑΒ Βασιλόπουλος: Αυτός είναι ο τζίρος που έκανε τους 4 τελευταίους μήνες - Τρελό ποσοστό

«Φωτιά» έβαλε στην ΑΒ Βασιλόπουλος η καραντίνα, με τα νέα να είναι εξαιρετικά ευχάριστα για τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, καθώς φαίνεται πως ήταν ανάμεσα στις κερδισμένες του lockdown.

Συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων, που πραγματοποίησαν αύξηση του τζίρου. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, μάλιστα, και δείχνουν τη διαχρονική ανταμοιβή στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία στο κοινό της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Αλέξανδρος Φλώρος, στέλεχος της Nielsen, στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε η γνωστή εταιρεία ερευνών αγοράς, το μερίδιο των τριών μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, μεταξύ των οποίων και η ΑΒ Βασιλόπουλος, από τις αρχές του έτους έως τις 17 Μαΐου 2020 διαμορφώθηκε στο 65,6%, αυξημένο κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι πωλήσεις, μάλιστα, των τριών μεγαλύτερων αλυσίδων αυξήθηκαν κατά 15,4%, περισσότερο δηλαδή από τη συνολική αύξηση του τζίρου στον κλάδο (13,2%). Το μερίδιο των επόμενων τριών αλυσίδων, που κατατάσσονται δηλαδή στις θέσεις 4-6, διαμορφώθηκε στο 19,6%, παραμένοντας στάσιμο, ενώ το μερίδιο των λοιπών αλυσίδων, μεσαίων και μικρών, υποχώρησε κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 14,8%. Ο τζίρος, μάλιστα, της τελευταίας αυτής ομάδας λιανεμπόρων ενισχύθηκε από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Μαΐου μόλις κατά 4,3%.

Οι μεγάλες αλυσίδες είναι αυτές που κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος και στον τζίρο που έγινε συνολικά από τον κλάδο το διάστημα 23 Φεβρουαρίου - 17 Μαΐου 2020 και ο οποίος διαμορφώθηκε σε 2,33 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επί ζυγίω προϊόντων. Τις 12 αυτές εβδομάδες, από την ανακοίνωση δηλαδή κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα έως την επαναλειτουργία του συνόλου του λιανεμπορίου, ο τζίρος των σούπερ μάρκετ αυξήθηκε κατά 386 εκατ. ευρώ ή κατά 19,8%.

Το ευρύ δίκτυο καταστημάτων, η ύπαρξη υπερμάρκετ που πρόσφεραν στον καταναλωτή μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, καθώς θεωρούσε ότι έτσι απέφευγε τον συνωστισμό, και η εντύπωση ότι στις μεγάλες αλυσίδες θα έβρισκε προϊόντα που πιθανώς ήταν σε έλλειψη, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για την προτίμηση των καταναλωτών στις μεγαλύτερες αλυσίδες. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το 22% αυτών των 386 εκατ. ευρώ πρόσθετου τζίρου πραγματοποιήθηκε στα υπερμάρκετ.

Στους κερδισμένους του lockdown είναι και τα καταστήματα της γειτονιάς, τα μίνι μάρκετ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, ο τζίρος τους από τις αρχές του έτους έως τις 17 Μαΐου ενισχύθηκε κατά 7,6%, φτάνοντας τα 525,86 εκατ. ευρώ. Η εγγύτητα, ειδικά μετά τον περιορισμό των μετακινήσεων, το ευέλικτο ωράριο, αλλά και το γεγονός ότι προσαρμόστηκαν γρήγορα στις συνθήκες, δεχόμενα και τηλεφωνικές παραγγελίες και πραγματοποιώντας κατ’ οίκον παραδόσεις, βρίσκονται πίσω από τις θετικές επιδόσεις της κατηγορίας αυτής.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη ανατροπή με τα ΑΒ Βασιλόπουλος - Τι συνέβη;

Έκτακτο παράρτημα για τα ΑΒ Βασιλόπουλος - Καταναλωτές σας αφορά

Share