Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Νίκη Κεραμέως - Καταλήψεις: Τα Σάββατα θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες!

Όλες οι πληροφορίες

Νίκη Κεραμέως - Καταλήψεις: Τα Σάββατα θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες!
Ενημέρωση 30.09.2020 13:11
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρενέβει στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία κάνοντας σαφές ότι οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν με μαθήματα το Σαββατοκύριακο και τις αργίες αλλά και με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση που θα γίνει με ευθύνη του διευθυντή του κάθε σχολείου.

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

  • Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
  • Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Όσον αφορά τις μάσκες στα σχολεία η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως θα διανέμου καινούριες!

Σχολεία: Ποια θα μείνουν κλειστά από Δευτέρα 28/9

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα που παρατηρείται όλες τις τελευταίες μέρες έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές. Έτσι πολλά είναι τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά από αυτή τη Δευτέρα 28/9!

Κλειστά θα παραμείνουν και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού. Δες τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας εδώ (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς).

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης. Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 01-10-2020 το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως 02-10-2020 το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Το υπουργείο Παιδείας έχει στον “αέρα” μια σελίδα (σ.σ. δείτε την κάνοντας κλικ εδώ) η οποία ανανεώνεται διαρκώς με τα σχολικά συγκροτήματα που δεν θα λειτουργούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα αυτή συνεχώς ανανεώνεται.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αυτά είναι τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

Σοκ: Μαθητής έπεσε από την ταράτσα του σχολείου κατά τη διάρκεια κατάληψης

Share