Κορωνοϊός: Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο

Αύξηση ξανά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται στην Αττική

Μεγάλη ανησυχία στην Αττική για την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς παρά τα αυξανόμενα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων καθημερινά αυξάνεται. Την Τρίτη, μόνο στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν 240 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως είμαστε κάθε μέρα όλο και πιο κοντά σε νέα μέτρα για την Αττική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με Υπουργούς και λοιμοξιολόγους συζητήθηκαν νέα μέτρα.

Ποια είναι αυτά;

Η καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς χώρους, αλλά και το κλείσιμο πλατειών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια ώρα εξελίξεις έχουμε και με τις χαμένες μαθητικές ώρες, καθώς η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, διαμήνυσε ότι οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν με μαθήματα το Σαββατοκύριακο.