Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η οργισμένη απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά για την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση

Τι είπε για τον λοιμωξιολόγο;

Η οργισμένη απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά για την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση
Ενημέρωση 02.10.2020 20:46
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μέσα από τις σημερινές του δηλώσεις, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δε δίστασε να δώσει και μία οργισμένη απάντηση σε έναν δημοσιογράφο ο οποίος θέλησε να σχολιάσει την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση.

Στην απουσία των Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στις καθιερωμένες ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας ο λοιμωξιολόγος, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ρωτήθηκε αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί διαφωνίες του λοιμωξιολόγου με κάποιους χειρισμούς της κυβέρνησης. Όπως σημείωσε: «Είμαστε όλοι μια οικογένεια και υπάρχουν και διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες του Σωτήρη σε σχέση με όσα έχουμε αποφασίσει».

«Ο ίδιος έχει επιλέξει να δίνει το παρών σε ορισμένα θέματα. Δεν υπάρχουν διαφωνίες του Σωτήρη στις αποφάσεις μας για την διαχείριση του ζητήματος της πανδημίας. Έχει χαμηλό προφίλ και δουλεύει αδιάκοπα για να μπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το ζήτημα είναι ότι μέσα από τον διάλογο, μέσα από τη συνεργασία, μέσα από μία ευρύτερη συναίνεση προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο», όπως είπε. Δείτε εδώ και τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πριν την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά, έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν 4 κρούσματα σε γηροκομείο στην Καρδίτσα

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά των εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο. Αυτήν την φορά τα νέα κρούσματα είναι σε γηροκομείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος στην Καρδίτσα. Θετικοί είναι 4 εργαζόμενοι του γηροκομείου και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν μαζικά τεστ στους φιλοξενούμενους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε ένας ακόμα θάνατος στην Ελλάδα. Δείτε εδώ τον συνολικό αριθμό των νεκρών.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Κορωνοϊός κρούσματα Καρδίτσα

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.
3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (26/09/2020) – (29/09/2020)-(30.09.2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης
στο Γ.Ν. Τρικάλων.

1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
4 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (30/09/2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Έκτακτη προειδοποίηση Χαρδαλιά για Θήβα και Χαλκίδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στην Αθήνα - Από τα 70 τεστ τα 35 βγήκαν θετικά

Share