Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Μόλις ανακοινώθηκε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Την απόφαση του πρωθυπουργού να μη γίνουν ούτε και την 28η Οκτωβρίου παρελάσεις, λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, με απόφαση του πρωθυπουργού, λόγω της πανδημίας δεν θα διεξαχθούν οι μαθητικές και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Να σημειωθεί ότι ούτε την 25η Μαρτίου είχαν γίνει παρελάσεις εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ολα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών για τον κορωνοϊό

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων.

Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων.

Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αυτή τη στιγμή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Καλλιθέα και κάνει rapid test.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Τουρίστρια το «έσκασε» από ξενοδοχείο της Κρήτης για να μην μπει σε καραντίνα

Συναγερμός σήμανε, χθες Κυριακή, στις Αρχές του Ηρακλείου Kρήτης, για μια νεαρή Γαλλίδα τουρίστρια η οποία δε δίστασε να το σκάσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, όταν ενημερώθηκε πως πρέπει να μπει σε καραντίνα σύμφωνα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όταν την ενημέρωσαν ότι θα την παραλάβει αυτοκίνητο για να κάνει το τεστ στο νοσοκομείο και ακολούθως να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας, το έσκασε. Εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου μετέβη για να ταξιδέψει για Αθήνα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συνελήφθη, της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επιβλήθηκε μερικό lockdown.

Πηγή: eleftherostypos.gr