Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Δευτέρα η απόφαση των ελαφρυντικών!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Δευτέρα η απόφαση των ελαφρυντικών!

Την Δευτέρα (12/10) στις 10 το πρωί αναμένεται η απόφαση επί των ελαφρυντικών για την ολοκλήρωση της έκδοσης της ιστορικής ετυμηγορίας για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν η κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η κ. Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει λοιπόν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί με την ανακοίνωση της απόφασης επί των ελαφρυντικών.

Πάντως το δικαστήριο όταν ανακοινώσει τις ποινές που θα επιβάλει στους καταδικασθέντες έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους ενώπιον του και μετά να αποφασίσει αν θα τους χορηγήσει ή όχι αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους. Συγκλόνησε η Μάγδα Φύσσα!

Το δικαστήριο έχει επίσης τη δυνατότητα να εκφωνήσει την απόφασή του για τις ποινές και τις αναστολές χωρίς να είναι παρόντες στο δικαστήριο όσοι καταδικάσθηκαν.

Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον το δικαστήριο επιβάλει ποινές χωρίς αναστολές, τότε θα διαβιβάσει απόσπασμα της απόφασής του στις αρμόδιες αρχές ώστε να αναζητήσουν τους καταδικασθέντες και να τους οδηγήσουν στη φυλακή.

Άλλωστε βάσει της νέας ποινικής νομοθεσίας οι καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα να μην παρίστανται στη δίκη μέχρι και την ανακοίνωση της απόφασης επί των αναστολών, και να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Δυνατότητα την οποία άσκησαν οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης ακροαματικής διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αρχές είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και για το λόγο αυτό, έχει συσταθεί «ομάδα άμεσης επέμβασης», η οποία όταν πάρει στα χέρια της τα εντάλματα σύλληψης για τους καταδικασθέντες θα κινηθεί παράλληλα, ταυτόχρονα και αστραπιαία για να τους εντοπίσει και να τους οδηγήσει στον Κορυδαλλό.

Ο πατέρας του Π.Φύσσα σπάει τη σιωπή του: "Είμαι ικανοποιημένος και με την θανατική ποινή"

Κατά την διάρκεια της δίκης συγκλόνισαν οι δηλώσεις του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, ο οποίος απέφευγε γενικά τις δηλώσεις "έσπασε" τελικά την σιωπή του λέγοντας στον ANT1 χωρίς να διστάσει σχετικά με την υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής ότι «θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή». «Είναι δίκαιο. Αφαίρεσες ζωή; Θα σου αφαιρέσω τη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι να ανακοινωθούν οι ποινές στους καταδικασθέντες της δίκης της Χρυσής Αυγής όπου και συγκεκριμένα η ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και για αυτόν τον λόγο έχουν εφαρμοστεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.