Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα πάνω από το μνημείο του γιου της: "Δικαιωθήκαμε"

Συγκινεί για ακόμη μια φορά όλο το πανελλήνιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα πάνω από το μνημείο του γιου της:

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η μητέρα του Μάγδα. Η γυναίκα-σύμβολο θέλησε μια μέρα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του Γιώργου Ρουπακιά για την δολοφονία του παιδιού της να πάει στο μνημείο που έχει στηθεί για αυτόν στο Κερατσίνι.

Σε μια συμβολική κίνηση και λίγη ώρα πριν βρεθεί για ακόμη μια φορά στο Εφετείο Αθηνών, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε ότι δεν δικαιώθηκε μόνο το παιδί της αλλά και όλη η κοινωνία.

«Όχι μόνο το παιδί μου. Δικαιώθηκε η κοινωνία. Δικαιωθήκαμε» ανέφερε η ίδια.

Στο μνημείο από χθες έχουν βρεθεί δεκάδες πολίτες αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού.

To χρωστάμε στον Παύλο

Εξερχόμενη χθες από το Εφετείο η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα έκανε δηλώσεις, λίγες ώρες μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Αναφερόμενη στην ενοχή των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του γιου της υπογράμμισε πως «αυτό περιμέναμε, αυτό ήταν το ζητούμενο» κάνοντας λόγο για ιστορική νίκη.
Η κ. Φύσσα υποστήριξε πως πρόκειται για νίκη της Δημοκρατίας την οποία «χρωστάμε στον Παύλο και την πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό, γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

«Το οφείλουμε στον Παύλο. Για το αίμα και τη ζωή του που έχασε. Τα 4 λεπτά του Παύλου ήταν πολύ σημαντικά για να μπορέσουμε να τους μαζέψουμε» πρόσθεσε.

Συγκινεί η Μάγδα Φύσσα: "Παύλο μου, νικήσαμε!"

Με δάκρυα στα μάτια και με τα χέρια να κοιτά στον ουρανό η Μάγδα Φύσσα ύψωσε τα χέρια της και φώναξε προς τον ουρανό: «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!».

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, στο άκουσμα της απόφασης πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της, ανάμεσά τους και ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα:

Απόφαση του δικαστηρίου: Ένοχος ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Φύσσα - Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α και 7 βουλευτές της

Μόλις βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος.

Τα επεισόδια παρόλα αυτά συνεχίζονται.

Δείτε live όσα συμβαίνουν!

Μια ακόμη σημαντική απόφαση πάρθηκε στο δικαστήριο που αφορά στην Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ in.gr