Απόφαση - σταθμός από τα IKEA: Θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα

Δεν πάει το μυαλό σας!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Απόφαση - σταθμός από τα IKEA: Θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων IKEA ετοιμάζεται να πάρει μία απόφαση - σταθμό, η οποία είναι σίγουρο πως σε λίγο καιρό θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα στην αγορά και εμείς ανυπομονούμε και με το παραπάνω για να δούμε τη μεγάλη αλλαγή!

Στην καινοτομία της αυτή, υπάγονται έπιπλα μεταχειρισμένα και ανακαινισμένα από την ίδια την αλυσίδα, για το εσωτερικό του σπιτιού. Το πρώτο κατάστημα μεταχειρισμένων Ikea στον κόσμο θα ανοίξει στη Σουηδία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο, που θα αξιολογείται και θα προσαρμόζεται τακτικά. Το σχέδιο επικεντρώνεται στο να πείσει άλλα κοντινά καταστήματα να φέρουν στην εταιρεία τα κατεστραμμένα έπιπλα τους και τα διακοσμητικά αντικείμενα, στο κατάστημα για επισκευή και μεταπώληση.

«Αν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους μας για αειφόρο ανάπτυξη και βιωσιμότητα, πρέπει να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και να δοκιμάσουμε τις ιδέες μας στην πράξη», λέει ο Jonas Carlehed, διευθυντής βιωσιμότητας της Ikea στη Σουηδία. Ένα από τα έπιπλα που έχουμε ξεχωρίσει τον τελευταίο καιρό από τα καταστήματα IKEA, είναι αυτή η καρό πολυθρόνα. Δείτε τη και θα σας πάρει το μυαλό!

Ikea νέα καταστήματα

Με γνώμονα ότι μέχρι το 2030, ο λιανοπωλητής, κυρίως ο Σουηδός, θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις στο κλίμα κατά 70%, η Ikea στοχεύει επίσης να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά. Με το νέο κατάστημα, η αλυσίδα αποκτά εμπειρία, μεταξύ άλλων, στην επισκευή και την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων αντικειμένων.

Το περίεργο είναι ότι η Ikea ανοίγει ένα ξεχωριστό κατάστημα αποκλειστικά για second hand προϊόντα, την ώρα που ήδη διαθέτει τμήμα με προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή όταν υπάρχουν ελαττώματα παραγωγής ή ζημιές κατά τις μεταφορές τους.

Το 2019, η Ikea ξεκίνησε επίσης ένα πιλοτικό έργο για τη μίσθωση προϊόντων σε διάφορες αγορές: οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν έπιπλα και να τα επιστρέψουν αργότερα. Στόχος της αλυσίδας είναι ακόμα να ενθαρρύνει τους πελάτες της να μεταπωλούν τα παλιά έπιπλα τους ή να τα δωρίζουν.

Το κατάστημα με τα μεταχειρισμένα ανοίγει δε, σε μια μοναδική τοποθεσία: στο εμπορικό κέντρο ReTuna, το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο που προσφέρει μόνο ανακυκλωμένα και μεταχειρισμένα προϊόντα.

Πηγή: lifo.gr

ΙΚΕΑ: Σημαντική ανακοίνωση για τον Οκτώβριο - Τι συμβαίνει από 01/10;

Τα ΙΚΕΑ, αγαπημένο κατάστημα επίπλων, αποφάσισε από 1 Οκτωβρίου έως και 18 Οκτωβρίου να έχει δωρεάν μεταφορά για αγορές επίπλων πάνω από 200 ευρώ!

Ένα είναι σίγουρο, ότι το ΙΚΕΑ δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις προσφορές και τις ευχάριστες ανακοινώσεις προς το καταναλωτικό του κοινό.

Όροι και Προϋποθέσεις

  • Ισχύει για αγορές αξίας 200€* και πάνω σε έπιπλα, έπιπλα κουζίνας & μπάνιου, ντουλάπες, στρώματα, και ηλεκτρικές συσκευές που θα πραγματοποιηθούν από 1/10/2020 μέχρι 18/10/2020 στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή για παραγγελίες που θα δοθούν στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ και στο ΙΚΕΑ e-shop στις παραπάνω ημερομηνίες. (4/10, 11/10 και 18/10 ισχύει μόνο για το IKEA e-shop και το κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο).
    *Υπολογίζεται στην τελική αξία των επίπλων, αφού αφαιρεθούν όλες οι εκπτώσεις και η αξία των υπηρεσιών.
  • Η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει για τις πόλεις των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Πάτρας, Κομοτηνής και Καλαμάτας για απλή μεταφορά στη Ζώνη 1.
  • Για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα IKEA Θεσσαλία και το ΙΚΕΑ e-shop η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει και για τις παρακάτω πόλεις: Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος.
  • Για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα IKEA Ιωάννινα και το ΙΚΕΑ e-shop η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει και για τις παρακάτω πόλεις: Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.
  • Δεν ισχύει για τις υπηρεσίες «Express Μεταφορά» και «Μεταφορά την επόμενη ημέρα».
  • Εξαιρούνται τα προϊόντα από το Τμήμα Ευκαιριών.
  • Για αγορές που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ και στο IKEA e-shop ημερομηνία αγοράς θεωρείται η ημερομηνία καταχώρησης της παραγγελίας και όχι η ημερομηνία τιμολόγησης. Η ενέργεια ισχύει για παραγγελίες που καταχωρούνται εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για το οποίο ισχύει η προσφορά.
  • Η υπηρεσία μεταφοράς παρέχεται από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας.
    Σε περίπτωση επιστροφής μπορείτε να λάβετε μόνο πιστωτικό σημείωμα.
  • Για αγορές από το IKEA e-shop μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων εντός 40 ημερών.
  • Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν συνδυάζεται με άλλη ενέργεια ή προσφορά.

Για παραπάνω πληροφορίες, επισκέψου το site.

Σημαντική είδηση για τα ΙΚΕΑ - Χαρές για πολλούς καταναλωτές

TAGS