«Καμπανάκι» κινδύνου για τα Ιωάννινα - Ένα βήμα πριν το lockdown

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Καμπανάκι» κινδύνου για τα Ιωάννινα - Ένα βήμα πριν το lockdown

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα Ιωάννινα κρούει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε είναι στο μεταίχμιο μεταξύ του επιπέδου 3 και 4 στον χάρτη υγειονομικής προστασίας, δηλαδή λίγο πριν το τοπικό lockdown.

Ταυτόχρονα η Αττική φαίνεται πως απέχει, παρά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. «Η Αττική είναι μακριά από το επίπεδο 4 σε σχέση με άλλες περιοχές» αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Υπάρχει όριο από την ΕΕ, που περνάμε από το πορτοκαλί στο κόκκινο. Η Κοζάνη το πέρασε. Ο κεντρικός τομέας της Αττικής υπολείπεται. Ταυτόχρονα στα Ιωάννινα ο δείκτης απέχει από το “150” (σ.σ. το όριο της ΕΕ) αλλά όχι σημαντικά» τόνισε.

«Πρόκειται για έναν σύνθετο αλγόριθμο. Υπάρχουν κριτήρια. Οι αποφάσεις είναι δύσκολες σε μία περίοδο που παλεύουμε μια παγκόσμια κατάσταση. Βρισκόμαστε στο μέσο ενός δεύτερου κύματος. Πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι μπορεί» τόνισε. Δείτε εδώ την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

«Η εκτίμηση του Rt στην Αττική είναι κοντά στο 1. Η επιδημία είναι σε μία φάση ανακύκλωσης. Ο αριθμός των νεκρών δεν σχετίζεται με το Rt, το «προφίλ» των θανάτων δεν έχει αλλάξει. Βλέπουμε μεγάλες ηλικίες. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου να προστατέψουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τους προστατέψουμε» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κορωνοιός: Μπήκε σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας!

Σε απομόνωση στο σπίτι του βρίσκεται αυτοβούλως ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει τα εξής:

«Πληροφορούμενος για επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19 με το οποίο ήρθα σε επαφή, αποφάσισα να μπω αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως προβλέπεται.

Η δουλειά θα συνεχιστεί από το σπίτι. Παράλληλα, στο γραφείο μου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ακολουθήθηκε πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με την εποπτεία της γενικής διεύθυνσης Υγείας και θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες (απολυμάνσεις, κλπ).

Το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε όλοι να ανακόψουμε την διασπορά της νόσου, προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα, επιβάλλει όλα τα παραπάνω». Στα Ιωάννινα βρέθηκαν θετικά 11 rapid τεστ.