Κορωνοϊός: 882 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 882 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης, εντοπίστηκαν συνολικά 882 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 549.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 28216, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3728 (13.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11032 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 32 (35.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

κορωνοϊός κρούσματα 22/10

Τέλος, έχουμε 15 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 549 θανάτους συνολικά στη χώρα. 205 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ανησυχία έχει προκαλέσει και η είδηση για το κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε στην ΕΡΤ.

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και στην Ηλεία σε έναν ιερέα και σε μέλη της οικογένειάς του

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας ιερέας και μέλη της οικογένειάς του, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε περιοχή της Ηλείας.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην κοινότητα Πανόπουλου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, μετά την είδηση ότι ιερέας και η οικογένειά του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

κορωνοϊός κρούσματα εκκλησία

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ο ιερέας, η γυναίκα του και τα παιδιά του.

Ο φόβος για μεγαλύτερη διασπορά της πανδημίας είναι μεγάλος μεταξύ των κατοίκων που ζητούν άμεσα να κλείσει το σχολείο, ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος ανακοίνωσε πως θα γίνουν άμεσα τεστ στους κατοίκους. Δείτε εδώ και την προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τις ηλικίες που χτυπά ο κορωνοϊός.

Πηγή: protothema.gr