Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης - Σε ποιες περιοχές ισχύουν

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης - Σε ποιες περιοχές ισχύουν

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δύο νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα. Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Καθολική θα είναι η χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Η εφαρμογή των μέτρων θα ξεκινήσει στις 06:00 το Σάββατο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΣΥ και τόνισε πως το δέυτερο κύμα του κορωνοϊού είναι ισχυρότερο «με όχημα την κοινωνική ζωή, με σύμμαχο τις καθημερινές συνήθειες».

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Δεν είναι επιλογή μου ένα γενικό lockdown», τόνισε. Δείτε εδώ και την προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τις ηλικίες που χτυπά ο κορωνοϊός.

Αυτές είναι οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Χάρτης κορωνοϊού

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης, εντοπίστηκαν συνολικά 882 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 549.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 28216, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3728 (13.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11032 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 32 (35.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

κορωνοϊός κρούσματα 22/10

Τέλος, έχουμε 15 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 549 θανάτους συνολικά στη χώρα. 205 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ανησυχία έχει προκαλέσει και η είδηση για το κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε στην ΕΡΤ.