Έκρηξη στο Κολωνάκι - Διακοπή κυκλοφορίας

Προσοχή! Ποιοι δρόμοι θα μείνουν κλειστοί!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Έκρηξη στο Κολωνάκι - Διακοπή κυκλοφορίας

Ανησυχία επικράτησε, αργά το απόγευμα της Πέμπτης (29/10), στο Κολωνάκι καθώς μικρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοτάξιο της ΔΕΔΔΗΕ επί της πλατείας της περιοχής.

Η έκρηξη προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η μυρωδιά στην περιοχή να είναι έντονη και να αναδυθεί καπνός. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματίας.

Η Πυροσβεστική βρέθηκε στο σημείο αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβει καθώς δεν υπήρξε πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες ωστόσο παραμένουν στο σημείο, καθώς άνδρες της ΔΕΗ επιχειρούν να διορθώσουν τη ζημιά που έχει γίνει.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την πλατεία Κολωνακίου

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στην οδό Αναγνωστοπούλου, από το ύψος της Ηρακλείτου.
  • Στην οδό Σκουφά, από το ύψος της Ηρακλείτου.
  • Στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, από την Ηροδότου.
  • Στην οδό Νεοφύτου Βάμβα από το ύψος της λεωφόρου Βασ. Σοφίας.

Κλειστά λόγω κορωνοϊού όλα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων του κορωνοϊού και είναι οριστικό.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι «λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.»

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινούσαν κανονικά οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Κορωνοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της ήταν αφιερωμένη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όπως φαίνεται lockdown θα μπει σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος.

«Πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα», ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι' αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Δείτε πόσους έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ελλάδα.