Νεκροί από κορωνοϊο: Κατέληξαν ηλικιωμένες στη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Ιωνία

636 τα θύματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νεκροί από κορωνοϊο: Κατέληξαν ηλικιωμένες στη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Ιωνία

Αυξάνεται κι άλλο η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για 90χρονη που νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και μια γυναίκα 103 ετών στο «Κωνσταντοπούλειο» Νέας Ιωνίας.

Εππλέον, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας μια γυναίκα 103 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο «Κωνσταντοπούλειο» Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε εδώ τα νέα έκτακτα μέτρα για την Θεσσαλονίκη!

Πηγή: Protothema.gr

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Τρομάζει ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Για την αύξηση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, ο λόγος που η ασθένεια έγινε πανδημία, είναι ότι δεν υπάρχει ανοσία στον γενικό πληθυσμό. Ενώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες 1η Νοέμβρη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 1.687 νέα κρούσματα, 140 διασωληνωμένους και 9 θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 635.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως το ποσοστό των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στη χώρα μας ανέρχεται σε 9,2%, ενώ στο 21,3% είναι το ποσοστό νοσηλευόμενων ηλικίας 45-54 ετών. Όσον αφορά τις ηλικίες διάγνωσης οι νέοι 18 με 24 ετών είχαν αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες. Δείτε ακόμα που υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα!

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα υπολογίζεται τουλάχιστον τρεις φορές πάνω, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα 8.437 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παράλληλα, ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός νοσηλευομένων υπολογίζεται γύρω στους 1.000.

Τις τελευταίες επτά ημέρες στις ηλικίες άνω των 55 ετών είχαμε περίπου 1.000 κρούσματα, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που «σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πληρότητα των ΜΕΘ ανά περιοχή είναι στη Δυτική Μακεδονία: 100%, Κεντρική Μακεδονία: 46%, Ήπειρος: 40%, Αττική: 61%, Θεσσαλονίκη: 60% και Θεσσαλία: 40%.

Πηγή: Athensmagazine