Τρόμος στη Βιέννη: Αναφορές για 7 νεκρούς μετά από επίθεση

Τραγωδία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τρόμος στη Βιέννη: Αναφορές για 7 νεκρούς μετά από επίθεση

Κανονικός τρόμος επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Βιέννη καθώς υπάρχουν αναφορές για 7 νεκρούς και τραυματίες, ύστερα από επίθεση που έγινε στο κέντρο της πόλης, χωρίς ακόμα να έχει γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς έχει συμβεί.

Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Βιέννης όπου μετά την επίθεση σε συναγωγή σημειώνονται επιθέσεις σε διάφορα σημεία στην πόλη και η αστυνομία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν.

Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας Falter, ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Ο αρχισυντάκτης της «Falter» τονίζει ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίθεση σε συναγωγή ή απόπειρα δολοφονίας σε πελάτες γειτονικού μπαρ. Πάντως πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς. Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Άγρια επίθεση βέβαια σημειώθηκε και πριν από λίγο καιρό στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της κοινότητας Ισραηλινών στην Αυστρία, έχει δώσει εντολή σε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους.

Πηγή: ethnos.gr

Φρίκη στο Παρίσι - Ένοπλος αποκεφάλισε άνδρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ – Ονορίν. Ο ύποπτος για το έγκλημα φαίνεται πως έχει εξουδετερωθεί σε γειτονική περιοχή από τις αστυνομικές αρχές.

Η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά σε σχολικό κτίριο, ενώ μετά την επίθεση, ο άνδρας που κρατούσε ένα μαχαίρι, απείλησε τους αστυνομικούς που άνοιξαν πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, ο δράστης φαίνεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ», κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τα γαλλικά δημοσιεύματα.

Πηγές από την γαλλική αστυνομία κάνουν λόγο για δολοφονία που συνδέεται με τρομοκρατία και εμπλοκή ατόμων που συνδέονται με εγκληματικές πράξεις. Η υποδιεύθυνση της αντιτρομοκρατικής και γενική διεύθυνση της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, επίθεση με μαχαίρι και έξω από το Charlie Hebdo.

Πηγή: iefimerida.gr